Generali, Belçika’daki şirketini 540 milyon euroya sattı

Assicurazioni Generali SpA, Generali Belgium SA’daki hisselerinin tamamının yaklaşık 540 milyon € (618.9 milyon $) karşılığında Bermuda merkezli Athora Holding Ltd.’ye satıldığını açıkladı. insurancejournal’da yer alan habere göre, Avrupa’da büyümek isteyen Bermuda merkezli bir sigorta ve reasürans grubu olan Athora, 2019’un ikinci çeyreğinin sonundan önce satın aldığı şirketi Athora Belçika olarak yeniden markalandıracak. Athora’nın Almanya ve İrlanda’da sigorta şirketleri ve Bermuda’da bir reasürans şirketi bulunuyor.

Athora Group Yönetici Ortağı Michele Bareggi, “Bu işlemin tamamlanması, Avrupa’nın uzun vadeli bir sigorta ve reasürans şirketi olarak öncü olma yolunda önemli bir adım oldu. Athora artık Belçika’daki operasyonlarımıza hizmet vermek ve büyümeyi hızlandırmak için kararlı. Belçika pazarı, Athora’ya şirketin perakende sigorta işini geliştirmeye devam etmesi için fırsatlar sunuyor ve Generali Belçika’nın 117 yıllık paha biçilmez tarihi ve tecrübesi üzerine inşa etmeyi dört gözle bekliyoruz ”dedi.

Generali ise yaptığı açıklamada, işlemin operasyonel verimliliğini ve sermaye tahsisatını iyileştirmek için grubun genel stratejisinin bir parçası olduğu belirtildi.  Generali Belçika’yı satın alma için ayarlamalar yaptıktan sonra Athora, beş ülkede yaklaşık 15 milyar euro (17,2 milyar $) konsolide varlık, yaklaşık 800.000 poliçe sahibi ve yaklaşık 800 çalışanı olduğunu açıkladı. Generali Belçika’nın satışından sonra, Generali, Global Business Lines ve Europ Assistance sigorta ve yardım çözümlerini sunmaya devam ederek ülkede bulunacağını da duyurdu.