Sigortacılıkta satın almalar 2019’a da hızlı başladı

Sigorta ve reasürans piyasasında satın alma ve birleşmeler yeni yıla da hızlı başladı. Geride kalan yılda AXA’nın, Marsh’ın satın almalarıyla gündemde yer alan satın alma haberleri yeni yılda da sürüyor. Son bir satın alma haberi Uzak Doğu’dan geldi. Hong Kong’daki NWS Holdings, Pekin merkezli JD Group’tan 21,5 milyar HK $’a (2,75 milyar $) nakit olarak FTLife Insurance’ı satın aldığını duyurdu.

NWS, New World Development Co.’nun (NWD) lojistik ve nakliye hizmeti kolu ve şirketin açıklamasına göre söz konusu satın alma grubun temel altyapı ve hizmet işletmelerinden genişlemesine izin verecek. FTLife, Hong Kong’da 30 yıldan fazla bir süredir hizmet veriyor ve tüm yaşam, ölüm, bağış, yatırım bağlantılı, kaza ve sağlık sigortası dahil olmak üzere kapsamlı bir hayat sigortası ürünleri sunuyor. Halen, Hong Kong’da 2.500’den fazla bağlı acenteden oluşan bir ağın yanı sıra 230’dan fazla broker ve bağımsız finansal danışmanla kilit stratejik ortaklıklar sunuyor.

ReAssure’a 3.5 milyar sterlin teklif

Öte yandan satın alma iştahında artış da gözleniyor. Reasürans devi Swiss Re’nin İngiltere’deki şirketi ReAssure’a yönelilk 3.5 milyar sterlin tutarında bir teklif geldiği belirtiliyor. Sky News’de yer alan habere göre, İngiltere merkezli sigorta şirketi Rothesay Life’ın Swiss Re’nin kolu ReAssure’u 3.5 milyar £ ‘a satın almayı planladığı ifade edildi. Haberde Rothesay Life’ın birkaç hafta önce Swiss Re ile temasa geçtiği ve şirketin halka arz planlarını engelleme potansiyeli olan 3.5 milyar £ karşılığında ReAssure’i satın almak istediğinin altı çizildi.