Avrupa’nın en değerli fintech girişimi Alman N26 oldu

2013 yılında Alman sigorta devi Allianz, Çinli Tencent Holdings Ltd., Li’s Horizons Ventures ve Alman milyarder Peter Thiel’in şirketi Valar Ventures gibi yatırımcılarından 500 milyon dolar yatırım alarak yola koyulan Alman bankacılık uygulaması N26, 2.7 milyar dolar değerinde yeni fonlar sağlayarak Avrupa’nın en değerli fintech girişimi oldu.

Alman milyarder Peter Thiel ve Li Ka-shing’in desteklediği Alman bankacılık uygulaması N26, 2.7 milyar dolar değerinde yeni fonlar sağlayarak, Avrupa’nın en değerli fintech girişimlerinden biri haline geldi. Berlin merkezli şirket N26, son olarak Singapur’un egemen servet fonu GIC ve mevcut yatırımcılardan Insight Venture Partners’tan 300 milyon dolar fon aldığını açıkladı. Şirket böylelikle yeni değerleme ile geçen yıl 1.7 milyar dolar değerindeki rakip Revolut Ltd. ve 2015 yılında 2.5 milyar dolar değere ulaşan İsveçli ödeme şirketi Klarna Bank AB’nin önüne geçmil oldu.

N26, geleneksel bankalardan müşterileri almak için akıllı telefonlara hizmet vermeye odaklanan sayısız fintech arasında yer alıyor. Öte yandan Alman şirketi, ABD gibi kalabalık bir pazara girmeye hazırlanıyor. JPMorgan ve Citigroup Inc. gibi dünya devi geleneksel bankalar ise benzer tekliflerle mücadele etmenin bir yolu olarak sadece mobil bankacılık çabalarına başladı. N26 İcra Kurulu Başkanı Valentin Stalf “ABD’de milyon müşteriye ilk 12 ila 24 ay içinde ulaşabileceğimize eminiz.” dedi.

N26, Avrupa’da 24 pazarda 2.3 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu ve bölgenin en hızlı büyüyen bankalarından biri olduğunu iddia ediyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere, Danimarka, Norveç, Polonya ve İsveç’e yayıldı ve 2020’nin sonuna kadar 5 milyon müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Stalf, şirketin Avrupa ‘da iki ofis daha açacağını ve 700’den fazla personel alacaklarını belirtti. Şirket yapay zeka gibi teknolojilere de yatırım yapacak.