MetLife yeni CEO’sunu açıkladı

Sigorta devi ABD’li MetLife, ABD ticaret birimi ve EMEA Bölgesi Başkanı Michel A. Khalaf’ın 1 Mayıs 2019’da MetLife’ın başkanı ve icra kurulu başkanı (Chief Executive Officer-CEO) olacağını açıkladı. Khalaf, Mayıs 2011’den bu yana Başkan ve CEO olarak görev yapan Steven A. Kandarian’ın yerine geçiyor.

Kandarian, Mayıs 2011’den bu yana Başkan ve CEO olarak görev yaptı ve Ocak 2012’den bu yana MetLife’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Kandarian, 2005 yılında Genel Müdür Yardımcısı ve Yatırım Sorumlusu (CIO) olarak şirkete katıldı. Öte yandan şu anda MetLife’ın Bağımsız Lider Direktörü Glenn Hubbard da Kandarian’ın emekli olması üzerine İcracı Olmayan Başkan olacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kandarian, “Michel, sektörümüz hakkında derin bir bilgi birikimi, bir girişimcilik ruhu ve hayat sigortası sektöründe başarılı kariyeri boyunca yürüttüğü rollerin her birine güçlü liderlik becerileri kazandırdı” dedi.

Khalaf ise MetLife’a 2010 yılında AIG’den American Life Insurance Company (Alico) devralarak MetLife’ın Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya’nın (MEASA) Genel Müdür Yardımcısı ve CEO’su olarak katıldı. Alico’da yaşadığı 21 yıl boyunca Khalaf, Karayipler, Fransa ve İtalya da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli pazarlarında birçok liderlik rolü üstlendi.

1991 yılında Alico’nun Mısır’daki operasyonlarının ilk Genel Müdürü olarak atandı ve AIG’nin Başkan Yardımcısı ve Baş Operasyon Direktörü olmadan önce de Polonya, Romanya ve Baltık’ta Alico’nun Yaşam, Emeklilik ve Yatırım Fonu operasyonlarından sorumluydu.

Atamaya ilişkin Khalaf da, “Bu büyük şirkete liderlik etmekten büyük heyecan ve onur duyuyorum. MetLife, tüm paydaşları için yarattığı değeri artırmak için muazzam bir fırsata sahip. Gelir büyümesini hızlandırarak, portföyümüzü daha da iyileştirerek ve gider disiplinini güçlendirerek finansal olarak daha başarılı bir şirket olacağız.” şeklinde konuştu.