Swiss Re’den parametrik su seviyesi sigortası

Swiss Re Corporate Solutions, “FLOW” adlı parametrik su seviyesi sigortasını başlattığını açıkladı. Endeks tabanlı yeni ürün, Avrupa’daki şirketleri, nehir suyu seviyelerinin finansal etkisinden korumak için tasarlandı.

Swiss Re Corporate Solutions’ın uzmanları, belirlenen nehir ölçülerindeki su seviyelerine referans veren bir endeks formülü yapılandırıyor. Genellikle kayıp araştırmaları ve karar vermeyi gerektiren geleneksel sigorta teminatlarının aksine, FLOW, tanımlanmış bir endekse göre sabit tutarların ödenmesini sağlıyor.

Marketing Innovative Risk Solutions EMEA başkanı Thomas Keist, “2018’in çok kuru ve sıcak yazları, Avrupa’daki çoğu nehirlerin su seviyelerini rekor seviyelerde bıraktı. Bunun sonucunda düşük üretim hacmi ve nakliye maliyetlerinin artışı gözlendi. Kuraklık ve sıcaklık gibi doğal tehlikelerin etkisinden etkilenen şirketleri sigorta ettirmek işimizin merkezinde olduğundan, yüksek veya düşük su seviyelerindeki iş kesintileri nedeniyle gelir kaybı gibi risklerle baş etmelerine yardımcı olmak için FLOW’u geliştirdik.” diye konuştu.

Swiss Re Corporate Solutions, FLOW’un ödeme tutarlarını belirleyen diğer faktörler arasında artan operasyon maliyetleri, durumu azaltmak için ek masraflar ve geleneksel sigorta poliçeleri tarafından kapsanmayan masraflar olduğu da belirtti. FLOW, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İskandinavya, Portekiz, İspanya, İsviçre ve İngiltere pazarlarında mevcut.