AXA, risk ve reasürans birimlerini İrlanda’ya taşıyor

Fransız sigorta devi AXA, Reuters’da yer alan bir habere göre, Mart 2019’da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması için hazırlık amacıyla uluslararası risk ve reasürans operasyonlarını İngiltere’den İrlanda’ya taşımayı planladığı bildirildi.

Dublin’deki bir yan kuruluşun AXA’nın Avrupa’daki büyük risklerini ve reasüransını karşılayacağını, Londra’daki ekibinin de İngiltere’deki şirketlere hizmet vermeye devam edeceği belirtti.AXA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Thomas Buberl, şirketin XL bölümünün, geçen yıl AXA tarafından satın alınmadan önce personeli İrlanda’ya taşıma planlarını başlattığını açıkladı. AXA’nın ayrıca, İrlanda’da düzenleyici kurumları tatmin etmek için bazı Paris merkezli işlerini Dublin’e taşıması gerekecek, ancak sigorta şirketi hareket halinde kaç personelin yerinin değiştirileceğini ise açıklamadı. Buberl, “Eski hub Fransa’da olduğundan, İrlanda’daki bazı düzenleyici görevlerin yerine getirilmesi isteneceği için Fransa’dan bazı işleri taşımız gerekecek” dedi.

Ekim ayında, AXA XL, İngiltere Merkez Bankası’ndan AB sigorta şirketi XL Insurance Company SE’yi İngiltere’den İrlanda’ya taşıma yetkisi almıştı. Birçok sigorta ve reasürans şirketi, Brexit’ten sonra Avrupalı ​​müşterilere hizmet sürekliliği sağlamak için İngiltere merkezli operasyonlarını taşımayı seçti. Dublin de Brüksel, Paris ve Frankfurt gibi diğer AB finans merkezleriyle birlikte sigorta şirketleri için popüler bir seçenek olarak ortaya çıktı.