Unico Sigorta’da genel müdür değişti

 Unico Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu görevinden ayrıldı. Tabakoğlu’nun yerine vekaleten şirketin CFO’su Ahmet Özer Özcan atandı.

Konuya ilişkin olarak Unico Sigorta’dan şu açıklama yapıldı.  “2014 yılından bu yana Unico Sigorta Genel Müdürü olarak görev yapan Cenk Tabakoğlu, 16 Ocak itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Cenk Tabakoğlu’ndan boşalan Genel Müdürlük görevini, Unico Sigorta CFO’su Ahmet Özer Özcan vekaleten yürütecektir. Sektörün tecrübeli ve dinamik markası Unico Sigorta, bilgi birikimi, deneyimi ve güçlü sermayedarları ile Türkiye’deki yatırımlarına devam edecektir.”

Ahmet Özer Özcan

Ahmet Özer Özcan, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nde, lisansüstü eğitimini ise Michigan Üniversitesi’nden MBA derecesiyle tamamladı.
İş yaşamına PricewaterhouseCoopers İstanbul ofisinde başlayan Özcan, 4 yıl süreyle kıdemli denetçi olarak çalıştıktan sonra Amerika’da sağlık sigortası sektörünün önemli şirketlerinden CIGNA Corporation’ın merkez ofisinde 8 yıl süreyle görev yaptı. Burada finans bölümünde çeşitli yöneticilik görevleri üstlenen Özcan, sonrasında, yine CIGNA bünyesinde, CIGNA Hayat Sigorta’nın Türkiye’de kuruluşunda rol alıp Finans Direktörü olarak görev yaptı. Ahmet Özer Özcan, 17 Ağustos 2015 tarihinden bu yana Unico Sigorta’nın Finans Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak görev yapmaktaydı.