Howden’den TMEA Bölgesi özel deniz sigortalarının başına atama

Hyperion Insurance Group’un bir üyesi olan Howden, Bozidar Ljubisavljevic’in Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde (TMEA) Bölge Deniz Uygulamaları Lideri olarak atandığını duyurdu. Bozidar görevini Dubai’den yürütecek ve bölgenin Özel Deniz Sigortası ekibini yönetecek.

Bozidar, Howden TMEA’da göreve gelmeden önce Marsh’ta Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin Bölge Özel Deniz Sigortasını yönetiyordu. H&M, P&I deniz sorumluluk ve yük sigortası ve müşterilere sözleşmeye bağlı riskleri azaltma stratejileri konusunda danışmanlık verilmesi başta olmak üzere deniz sigortası aracılığı konusunda güçlü bir uzmanlık ve derin bir bilgi birikimi ile 18 yılı aşkın bir deneyime sahip.

Ataması ile ilgili yorumda bulunan Bozidar, “Bu canlı ekibe katılmaktan dolayı heyecanlıyım ve TMEA bölgesinde bir deniz mükemmellik merkezi oluşturmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ekibimizin yerel bilgisi ve uluslararası deneyimi ile desteklenmiş olarak rekabetçi plasman sonuçları elde ederek müşterilerimizin başarısının devam etmesini sağlamaya, genellikle karmaşık olan sorunlara çözümler bulmaya ve üretmeye, pratik tavsiyelerde bulunmaya ve hasarları tahsil etmeye odaklanacağız.” dedi.

Howden TMEA CEO’su Atınç Yılmaz ise atamaya yönelik şunları söyledi: “Howden’in vizyonunu paylaşan ve gerekli sektör bilgisinin çok daha fazlasına sahip olağanüstü bir yeteneği şirketimize kazandırdığımız için mutluyum. Deniz sigortası alanındaki yatırımımız müşterilerimize güçlü bir özel sigorta ürünü oluşturma vizyonumuzla uyumlu ve Bozidar’ın liderliğinde Özel Deniz Sigortası ekibimizin büyüyeceğine ve müşterilere sunduğumuz ürünleri güçlendireceğine eminim.”

Açıklamada atamanın, Howden TMEA’nın özel sigorta odağını güçlendirdiği ve şirketin Tekne ve Makine, Savaş Rizikoları, Kira Kaybı, Koruma ve Tazminat, Savunma (FDD), Üretici Rizikoları, Gemi Onarımcısı Sorumluluğu, Diğer Deniz Sorumlulukları ve Yük ve Stok Yükleme ve Boşaltma başta olmak üzere tüm deniz sigortalarına ilişkin kapasitesini arttırdığı ifade edildi.