SAİK bilgilendirme formu konusunda TSB ile işbirliğine gidiyor

Acentelerin çatı organı SAİK’in yoğun temas trafiği hız kesmeden sürüyor. Kısa süre önce TSB ile biraraya gelen SAİK yöneticileri, bir kez daha TSB ile dün bir kez daha görüşme yaptılar. Buluşmada acentelerin öncelikli sorunlarına çözüm bulunması için fikir birliğine varıldı. Görüşmeden çıkan en önemli gelişme ise bilgilendirme formu konusunda TSB ile işbirliği kararının alınması oldu.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden yapılan duyuruda konuya ilişikin şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

SAİK Yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre 16 Ocak 2019 tarihinde TSB (Türkiye Sigorta Birliği) Yöneticileri ile bir kez daha toplantı gerçekleşmiştir. TSB Çatısı altında kurulan Dağıtım Kanalları Komitesi ile gerçekleşen toplantıya SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, SAİK Üyesi Özgür Yılmaz ve SAİK Mevzuat Komisyonu Üyesi Yaşar Özen katılmışlardır.

Toplantıda öncelikle, birlikte yapılan önceki toplantılarda ki çalışma ve konularda gelinen aşamalar, gelişmeler değerlendirilmiştir. Toplantıda önemli gündem olarak SAİK tarafından 14 Ocak 2019 tarihinde SBM Yöneticilerine de sunulan ve onay alınan “ yasal olmayan şekillerde yetkisiz kişilere Şirket ekran paylaşımında bulunanları engellemek, tespitlerini yaparak cezalandırılmalarını sağlamak amaçlı hazırladıkları projeyi TSB Yöneticilerine de sunmuşlardır. SAİK Projesi TSB Yöneticileri tarafından da olumlu bulunmuştur. Projenin hayata geçirilmesi için ortak çalışmalara başlanma kararı alınmıştır.

İcra Komitesi üyelerini mesleğimiz adına yaptıkları çalışmaları için ve bu çalışmalara Sektör Meclisi Üyelerini, İl Delegelerini de dahil etmelerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz.”

 

Acentelerin Sesi Ekibi’nden bugün yapılan başka bir duyuruda ise şu ifadelere yer verildi:

“SAİK Yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre, Türkiye Sigorta Birliği ile yapılan görüşmede kağıt masrafı ve bilgilendirme formu için harcanan mesai ve aldığımız sorumlulukların ileride acentelere getireceği risklerinden yola çıkarak digital poliçe basımı ile bilgilendirme formunun da dijitale taşınması ve aynı zamanda komisyon belgelerimizin de aynı efatura mantığı ile işleme alınması konusundaki çalışma önerisine sigorta acenteleri adına SAİK’de uygunluk vermiş olup, bu konuda TSB ile aynı düşüncede olduklarını belirterek dirsek teması ile bu çalışmada yeralacaklarını bildirmişlerdir.

Hergün farklı bir çalışma ile acentelerin mesleki anlamdaki çalışmalarına destek vermek amacı ile SAİK’ in tüm paydaşlarla kavga etmeden kolkola girerek attıkları bu adımları ve yapılan çalışmaları canı gönülden destekliyor ve çaba gösteren SAİK Yöneticilerini kutluyor, başarılar diliyoruz.”