Allianz, Vietnam piyasasına adım attı

Alman sigorta devi Allianz, FPT Grubu ile kurulacak dijital ortak girişimi (JV) aracılığıyla Vietnam’daki genel sigorta sektörüne girme planlarını açıkladı. Stratejik bir teknoloji ortağı olarak FPT Group, yerel müşterilerin koruma ihtiyaçlarını karşılamak için dijital sigorta ürünleri ve hizmetleri geliştirmek için Vietnam’da hızla büyüyen sigorta pazarında Allianz’ı destekleyecek.

Firmalar tarafından imzalanan bir Mutabakat Muhtırası (MOU) ile Allianz, sigorta ürünü özelleştirmesi, finansal teknoloji ve varlık yönetimi alanındaki en iyi uygulamalar hakkında uzmanlık ve danışmanlık sunacak. FPT ise dağıtım kanallarına ve bağlı şirketlerine erişim sağlayacak, Allianz’a yerel pazar bilgisi konusunda tavsiyelerde bulunacak ve firmayı FPT’nin bağlı ortaklıklarına erişimini sağlayacak.

Vietnam, güçlü bir büyüme göstermesi beklenen genel bir sigorta piyasasıyla Asya’daki en hızlı büyüyen ekonomilerden biri durumunda. Vietnam’ın yüksek hızlı interneti mobil kullanımı ile birleştirilen ülke, dijital sigorta çözümlerine daha fazla erişim sağlamak için iyi bir konumda bulunuyor.

İmza töreni Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda yapıldı ve törene Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc, Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi Sergio Balbinot ve FPT’nin Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Truong Gia Binh katıldı. Allianz yönetim kurulu üyesi Sergio Balbinot, “Vietnam ekonomisinin gelişimi için heyecan verici bir zamanda FPT Grubu ile ortaklığımızın bir sonraki aşamasına geçmek için mutluyuz. Allianz, yerel tüketicilerin koruma ihtiyaçlarını desteklemeye hazır ve bunları benimsemeye hazır bir demografi için yenilikçi dijital sigorta çözümleri sunuyor.”diye konuştu.