Hindistan’da bisikletler de artık sigortalı

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olan ve sigorta devlerinin yatırım için yarıştığı Hindistan’da artık bisikletler için de sigorta bulunuyor. Hindistan’daki Digit Insurance, online bisiklet platformu Dr Cycle ve bir İsviçre bisiklet üreticisi Scott Sports ile birlikte bisikletler için bir sigorta ürünü çıkardı.

Yeni ürün motor sigorta poliçesine benzer şekilde çalışıyor. Poliçe hem eski hem de yeni bisikletleri hırsızlık ve kaza sonucu meydana gelen hasarları kapsıyor. Bir bisikletin çalınması veya tamamen tahrip olması durumunda sigorta şirketi amortismandan sonra tüm tutarı karşılıyor. Kısmi hasar durumunda ise tamir masrafları karşılanıyor. Scott Sports India’nın ülke müdürü Jaymin Shah’a göre, daha fazla bisikletçi, özellikle süper premium kategoriye ait olan bisikletleri ve özellikle Scott Sports tarafından üretilenler gibi ağır bir meblağı güvence altına almaya çalışıyor.

Digit Insurance Başkanı Kamesh Goyal, “Hintliler sağlık konusunda bilinç kazanıyor ve bisiklete binme gibi faaliyetler artık sadece bir hobi değil aynı zamanda bir yaşam tarzı alışkanlığı haline geliyor. Ancak, döngünüzü korumak söz konusu olduğunda, en büyük sorunlardan biri, bu döngüyü kapsayacak bir sigorta hakkında farkındalık eksikliğidir. Dağıtım felsefemiz, korumaya ihtiyaç duyulan bir yerde bulunacağı için, bisiklet üreticileri ve satıcılarıyla olan bağların, bisikletçiler arasında farkındalığın yaratılmasının yanı sıra daha önceden kurulmuş bir müşteri tabanına girmemize yardımcı olacağını düşündük. ” dedi.

Dr Cycle CEO’su Yogesh Chauhan ise “Hükümet araba sigortası yaptırırken, aynı yolu o yolu paylaşan bisikletçiler için bu geçerli değil. Hintli bir bisikletçi için bisiklet deneyimini en üst seviyeye çıkarma vizyonumuzun bir parçası olarak, kapsamlı bir sigorta sunmak istedik. “Sigit-Your-Ride” ı Digit Insurance ile kavramlaştırıp başlattık.” diye konuştu.