Zurich’in insurtech şampiyonları belli oldu

Zurich Insurance Group, çalışan en yenilikçi insurtech girişimlerini bulmak ve ödüllendirmek için düzenlediği Zurich Innovation Dünya Şampiyonası’nın kazananlarını açıkladı. İşlem sürecini iyileştirmek için yapılandırılmamış veri kaynaklarına yapay zeka teknolojisi uygulayan Chisel AI altın madalyayı, Zesty.ai gümüş madalya, LifeNome ve Soldier.ly ortak bronz madalyanın sahibi oldular.

Kazanan şirketler, önerilerini Zurich’in seçilen bölgelerindeki müşteri tabanına sunabilmek amacıyla pilot programlar oluşturmak için Zurich’in İş Birimleri ile birlikte çalışacak. Kazananlar, sigortacının icra kurulu tarafından değerlendirildikleri sigorta devinin İsviçre’deki ana merkezindeki ödül töreninde madalyalarını aldılar. Zurich’in Grup Strateji, İnovasyon ve İş Geliştirme Sorumlusu Giovanni Giuliani, “Chisel AI, Zesty.ai, LifeNome ve Soldier.ly’nin ilk Zurich Yenilik Dünya Şampiyonası’nı kazanmasından memnunuz. Bu insurtech girişimlerinin her biri, Zurich ve müşterilerine öncü fikir ve ürünlerle tam destek verebileceklerini gösterdi. Sigorta endüstrisinde dönüşüm ve inovasyonu teşvik etmeye kararlıyız ve kazananlarımızın pilot programlarının Zurich ve sektör için neler sunacağını görmekten heyecan duyuyorum.” dedi.

Innovation Dünya Şampiyonası’na dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 girişim başvurdu. Öte yandan Zurich Insurance sadece genel kazananlarla değil, önceki turlardan seçilen yerel kazananlarla da çalışacağını duyurdu.

Zurich Group CEO’su Mario Greco ise, “Zürih Yenilik Dünya Şampiyonası, dünyadaki en iyi ve en yenilikçi yetenekleri çekmek ve elde tutmak için devam eden arayışımızın altını çiziyor. Zurich ile çalışma ve öğrenme fırsatını yakalamak için Arjantin’den Avustralya’ya kadar birçok ülkeden başvurular aldık. Müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve diğer paydaşlarımızın küresel olarak gelişen ihtiyaçlarını daha iyi karşılamamıza yardımcı olacak yeni hizmetler, yaklaşımlar ve yetenekler geliştirmek için kazananlarımızla birlikte çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.