Marsh Küresel Riskler Raporu: İlk 10 riskin 7’si siyasi risklerle ilgili

Marsh’ın Küresel Riskler Raporu, Marsh, Zurich ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen seminerde kamuoyu ile paylaşıldı. Rapora göre, dünyada yakın gelecekteki en büyük 10 riskten 7’sini, siyasi risklere bağlı olaylar oluşturuyor.

Her yıl Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu, bu yıl Marsh & Zurich ve TÜSİAD işbirliğinde bugün Intercontinental İstanbul’da yapılan etkinlikte kamuoyu ile paylaşıldı.

Açış konuşmalarını MMC Türkiye Başkanı Tayfun Bayazıt, Zurich Sigorta Türkiye CEO’su Yılmaz Yıldız’ın yaptığı  etkinlikte, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de “Türk İş Dünyası Riskleri” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Marsh Küresel Risk ve Dijital Başkanı John Drzik ve Zurich Ticari Sigortalar CRO’su Eugenie Molyneux ise raporun ayrıntılarını yaptıkları sunumlarda aktardı.

Drzik ve Molyneux’nun sunumlarının ardından düzenlenen panelde ise, Marsh Türkiye CEO’su  Hakan Kayganacı, Gazeteci & Yazar Murat Yetkin, Ekonomist Uğur Gürses, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp ile Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, raporu kendi çalışma alanları boyutundan değerlendirdi.

Rapor için 5 kategoride 30 risk incelendi. Bunlar içinde iklim değişikliğine bağlı riskler ve siber riskler öne çıkıyor. Uzmanlar iklim değişikliğinin artık entelektüel bir tartışma konusu değil, herkesin günlük hayatını doğrudan etkileyen bir risk olduğuna dikkat çekiyor. Bu risklerin sosyal boyutu da hiç olmadığı kadar öne çıkıyor. İklim değişikliği, siyasi gerilimler, şiddet ve yoksulluk insanların ruh sağlığını da etkiliyor. Dünyada halen 700 milyon insanın depresyonla mücadele ettiği, sadece Türkiye’de bir yılda 50 milyon kutu anti-depresan ilaç tüketildiği bildiriliyor. Bu kapsamda insan sağlığı dünyadaki en büyük risklerden biri haline geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

,