Talanx’dan 2018 bilançosunda pozitif sonuçlar

Alman sigorta devi Talanx Group, 2018 mali sonuçlarında pozitif sonuçlar açıkladı. Şirketin konsolide rakamları grup net gelirinde % 4,9 artışa işaret ediyor. Gelirler 2017 mali yılındaki 670 milyon Euro’dan (1.03 milyar SG $) 2018 yılında 703 milyon Euro’ya (1.081 milyar SG $) çıktı. insurancebusinessmag’da yer alan habere göre, Hannover Re ve HDI’nin ana şirketi olan Talanx, geçen Ekim ayında yayınlanan 700 milyon Euro’luk yıl sonu hedefi karşıladıklarını açıkladı.

Diğer taraftan, brüt yazılan prim primi% 5,5 artarak 34,9 milyar euroya, faiz ve vergi öncesi kazanç ise% 12 artarak 2 milyar euroya çıktı. Sigorta grubu reasürans, perakende, uluslararası perakende ve Almanya bölümlerinde “iyi işletme gelişimi” gösterdiğini duyurdu. Açıklamada, “Almanya ve uluslararası perakende ticaretinde, reasüransta memnuniyet verici gelişmelerin yanı sıra, grup net gelir ise son derece yüksek büyük kayıpların etkisi ve özellikle endüstriyel yangın sigortalarında kayıpların artmasından etkilendi. Talanx bu olumsuz etkiyi 20/20/20 programı ile telafi ediyor. Bu program, endüstriyel hat portföyünün% 20’sinin birleşik oranının 2020 yılına kadar en az 20 puan azalmasına yönelik.” denildi.

Portföyün yeniden yapılandırılması için “çok iyi” ara sonuçların alındığı ifade edilirken, Talanx, 2020 yılında planlanan toplam asgari oran artışının yaklaşık% 87’si için Ocak 2019 sonuna kadar sözleşme imzaladığını ve bu yıl sanayi hatları bölümü için dengeli bir taahhütname sonucunun beklendiğini duyurdu.

150’den fazla ülkede faaliyet gösteren Talanx, prim geliri ile Almanya’daki en büyük üçüncü ve Avrupa’daki en büyük sigorta grupları arasında yer alıyor. Hannover merkezli grup, nihai mali rakamlarını ise önümüzdeki ay açıklayacak.