Japon sigortacıların Rusya iştahı artıyor

Japonya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden Mitsui Sumitomo Insurance (MSI), Rusya merkezli genel sigorta şirketi Ingosstrakh Insurance ile stratejik bir anlaşma imzaladığını duyurdu. MSI tarafından yapılan açıklamaya göre, ortaklık, Ingosstrak’ın Rusya genelinde 83 şubeye ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun altı ülkesindeki ofislerine (BDT) erişimini sağlayacak. Japon şirketlerinin Rusya iştahı hızla artarken, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin Mayıs 2016’daki Japonya-Rusya Zirvesi Toplantısı’nın ardından büyümeye devam etiğinin altı çizildi.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Ingosstrakh, MSI’nin Japon müşterilerine özel bir ekip olan ve Japon sigorta şirketinin personeli tarafından görevlendirilecek olan bir “MSI Japonya masası” kuracak. Bu arada, MSI Inggostrakh için reasürans desteği sağlayacak ve danışmanlık ve müşteri hizmetlerinde bilgi paylaşacak.

MSI, 2005 yılında Moskova ve St. Petersburg’da temsilcilikler açtı ve anlaşmanın daha fazla sigorta hizmeti sağlayarak ve daha iyi sigortalama, talep desteği ve risk yönetimi sağlayarak Rusya’daki Japon müşterilerine hizmet seviyesini yükseltmesi bekleniyor.

Ingosstrakh ise brüt yazılı primler bakımından Rusya’nın dördüncü büyük genel sigortacısı. Devlete ait sigortacı Gosstrakh’ın bölünmesini takiben 1947’de bağımsız bir şirket olarak kuruldu.