Fundación MAPFRE, “Toplumsal Gelişime” katkı sunanları ödüllendiriyor!

Bireylerin ve kurumların toplumda değişim yaratmak için gösterdiği çabaya dikkat çekmek üzere Fundación MAPFRE tarafından düzenlenen Toplumsal Gelişim Ödülleri’nin başvuru süreci 10 Mart 2019’a kadar devam ediyor. Fundación MAPFRE, bu yıl dört kategoride düzenleyeceği ödüller için global ölçekte 120 bin euro değerinde para ödülü sunacaklarını açıkladı.

Fundación MAPFRE, bilimsel, kültürel ve sosyal açılardan topluma büyük fayda sağlayan faaliyetler gerçekleştiren kişi ve kurumlara dikkat çektiği Toplumsal Gelişim Ödülleri’ni bu yıl dört kategoride düzenleyecek.

Bağlılık, cömertlik ve dayanışmaya katkı sağlayan projeleri teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası kapsamdaki Toplumsal Gelişim Ödülleri’nde toplamda 120 bin euro değerinde para ödülü sunulacak. Başvuru için tüm belgelerin son gönderim tarihi ise 10 Mart 2019.

Bireysel ve kurumsal başvuruların kabul edildiği Fundación MAPFRE Toplumsal Gelişim Ödülleri’ndeki 2019 kategorileri şu şekilde sıralanıyor:

José Manuel Martínez Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Hem mesleki hem de kişisel yaşamlarını, toplumdaki diğer kişilerin yaşamlarını iyileştirmeye adayan kişiler ödüllendiriliyor. Jüri bu ödülde, adayların topluma ve bireylere sunduğu hizmetle birlikte, dayanışma faaliyetlerine verdikleri desteğe yönelik kariyerlerini de dikkate alıyor.

Toplumsal Olaylarda En İyi Geçmiş Performansa Sahip Kuruluş Ödülü: Kariyerleri boyunca sosyal – kültürel yönlerin yanı sıra, güvenlik, kaza önleme, sağlık / sağlıklı alışkanlıkların teşvik edilmesi alanlarında amaca uygun ve verimli eylemlerde bulunan kurum ve kuruluşların başarılarını ödüllendirme amacı taşıyor. Bu ödülün verilmesinde kurumun yürüttüğü projelerin amaca uygunluğu, verimliliği, sunulan fikrin veya inisiyatifin inovasyon derecesi ve inisiyatifi diğer ülkelerde de uygulama olanakları özellikle dikkate alınıyor.

En İyi Sosyal Etkiye Sahip Proje veya İnisiyatif Ödülü: Sosyal ve kültürel yönlerden, güvenlik / kaza önleme ve sağlık / sağlıklı alışkanlıkların teşvik edilmesi alanlarında birçok insanın hayatını önemli ölçüde iyileştirerek fark yaratan projeler ödüllendiriliyor. Jüri, projenin amaca uygunluğu, inovasyon derecesi ve özgünlüğünün yanı sıra benzer alanlar için geliştirilebilme kapasitesini de değerlendiriyor.

Tarım Sektöründe En İyi İnisiyatif Ödülü: Fundación MAPFRE, iki yılda bir verilen ödüllerde bu yıl ilk kez 2018 yılı süresince ürünlerinin üretim, dönüşüm ve pazarlama sistemlerinde inovasyon ve dönüştürülebilirlik ile öne çıkan tarım ve hayvancılık inisiyatiflerini de ödüllendireceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 800’ün üzerinde başvuru yapıldı

Fundación MAPFRE’nin geçen yıl düzenlediği ödüllere Avrupa, ABD ve Latin Amerika’dan toplam 800’ün üzerinde başvuru yapıldı. 2018’in kazananları, ihtiyaç sahibi kesimlerin desteklenmesine ve seslerinin duyurulmasına yönelik başarılı toplumsal çalışmalarıyla Vicente del Bosque; diş tedavisi imkanlarından yoksun çocuklar için ücretsiz tedavi imkanı sağlayan “O dentista do Bem” projesiyle Brezilyalı “Turma do Bem” kuruluşu; Guatemala’da yürüttükleri “Sağlıklı Hamilelik” programıyla “EHAS Vakfı” ve risk azaltımına yönelik katkılarından dolayı Organization of American Firefighters (OBA – Amerikan İtfaiyeciler Organizasyonu) olmuştu.

Başvuru şartları internet sitesinde

Toplumsal Gelişim Ödülleri’ne başvuru şartları ve detaylar, vakfın internet sitesi www.fundacionmapfre.org adresinde yer alıyor.