NN Group’un denetim kurulu başkanlığında değişim

Hollandalı sigorta devi NN Group’un Denetim Kurulu Başkanlığı’nda değişim yaşanıyor. Hollandalı sigorta şirketi NN Group, bu yılın Mayıs ayında yapılacak yıllık genel kurul toplantısını takiben denetim kurulu başkanı Jan Holsboer’in görevinden ayrılacağını yerine ise David Cole’un geçeceğini duyurdu. Holsboer, Yönetim Kurulu’na Mart 2014’te atandı, Haziran 2016’da denetleme kurulu üyesi ve başkanlığına atandı.

Cole’un atanması, Hollanda denetim otoritesi olan De Nederlandsche Bank (DNB) tarafından onaylandı. David Cole, 1 Ocak 2019 tarihinde NN Grubu N.V Denetim Kurulu üyeliğine atanmıştı. Cole’un finans ve sigorta sektöründe önemli bir kariyeri bulunuyor. Daha önce Swiss Re’nin CFO’luğu, Hollandalı ABN AMRO Bank’ta Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevleri oldu.

Öte yandan NN Group denetim kurulu, dört yıllığına yeni üye olarak Hélène Vletter-van Dort’u atandığını da açıkladı.

NN Group CEO’su Lard Friese, “Son beş yıl boyunca denetim kurulumuzun başkanı Jan Holsboer ile yakın bir şekilde çalışmanın onur ve bir zevk olduğunu düşünüyorum. Jan, gelişimine derin bir katkı yaptı. NN İcra ve yönetim kurulları adına, Jan’in mentorluğu, şirkete olan bağlılığı ve desteğine şükran ve minnettarlığımı belirtmek isterim, aynı zamanda denetim kurulunun David Cole’u seçmesini memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Holsboer ise söz konusu ayrılıkla ilgili şunları söyledi: “Finansal hizmetler sektöründe ve ağırlıklı olarak sigorta sektöründe 50 yıldan fazla süren bir kariyerin ardından, NN Grubunun denetim kurulundan ayrılma zamanının geldiğine karar verdim. NN Group’un Temmuz 2014’teki IPG ING Groep’ten ayrılmasından Delta Lloyd Group’un devralınması ve sonradan entegrasyonuna kadar olan yolculuğumun bir parçası olarak, meslektaşlarıma denetleme kuruluna, yürütme ve yönetim kurullarına ve hepsine teşekkür ediyorum. NN’in başarılarından gurur duyuyorum ve şirketi gelecek için iyi bir pozisyonda bulunduğunu bilerek bırakıyorum. Halefim David Cole’a, denetim kurulundaki meslektaşlarım ve NN’e başarılar diliyorum. ” diye konuştu.