Aviva, 11.6 milyar dolarlık varlığını İrlanda’ya taşıyor

İngiltere’nin en büyük ikinci sigortacısı Aviva, Brexit’den dolayı 11.69 milyar dolarlık varlığını İrlanda’ya taşıma konusunda Yüksek Mahkeme onayını aldı.
29 Mart’ta saat 22.59 GMT’ye olacak bu hareket, İngiltere’den ayrıldıktan sonra bile Avrupa Birliği içinde sözleşmeleri ve poliçelerini sürdürmek isteyen finansal şirketler tarafından yapılan iş ve para çekimlerinin bir parçası. Brexit resmen 29 Mart’ta 23.00 GMT’de yürürlüğe girecek. Londra, blokla boşanma anlaşmasını henüz kabul etmedi, ancak bankalar ve sigorta şirketleri, Brexit’in aldığı biçimden bağımsız olarak varlıklarda yüz milyarlarca dolar yer değiştiriyor, onlarca yıllık Avrupa finans piyasası entegrasyonunu tersine çeviriyor ve Londra Şehri ağırlığını kaybediyor.

Londra Yüksek Mahkemesi, Aviva’nın geçen hafta hayat sigortası varlıklarını taşımak için yaptığı başvuruyu dinledikten sonra poliçe transferini onayladı. Daha önce genel sigorta varlıklarında 1 milyar sterlin civarında hareket etmek için mahkeme onayını sağlamıştı. Aviva’nın danışmanı Martin Moore, “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının şartları ile ilgili olarak şu anki aşırı ve yoğun belirsizlik durumu, daha da zorlayıcı hükümler sağlama ihtiyacını ortaya koyuyor” dedi.