Teknik Personel Yeterlilik sınavı 6 Nisan’da yapılacak

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), 2019 Teknik Personel Yeterlilik sınavının 6 Nisan’da merkezi sistemle 8 merkezde yapılacağını duyurdu. Sınav, Ankara, Antalya, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Şanlıurfa ve Trabzon’da gerçekleşecek.

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), 2019 Teknik Personel Yeterlilik sınavının tarihini ve katılım şartlarını açıkladı. SEGEM’in internet sitesinden yapılan duyuruda merkezi sistemle yapılacak sınavı tarihi 6 Nisan 2019 olarak bildirildi. Sınavlar Ankara, Antalya, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Şanlıurfa ve Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Sınava ilk defa katılacakların 18 Şubat-5 Mart tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor. İlk defa katılacaklar 162 lira sınav hizmet bedeli ödeyecek.

19 Temmuz 2014 ve daha sonraki tarihlerde düzenlenen sınavlarda başarısız olmuş (58 ve altında puan almış) adaylar; 97 lira karşılığında 6-21 Mart tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Yine bu adayların eğitim izleme süreleri 7 Mart-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.