Akıllı telefonlarımızı sigortalamıyoruz…

Teknoloji hızla değişirken, bu yönde hız kendini en çok akıllı telefon pazarında gösteriyor. Söz konusu pazarda cihaz fiyatlarında ise ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Günümüzde akıllı telefonlar olası risklere karşı sigortalanıyor. Fakat yinede bu alanda büyük bir boşluk var.

İspanya’da yapılan bir araştırma önemli bu konuda önemli bir açık olduğunu gözler önüne serdi. Barselona kentinde her yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde açıklanan araştırmaya göre, İspanyolların % 85’inin akıllı telefonlarının sigortası yok. Barselona merkezli SFAM Insurance ve araştırma firması Ipsos tarafından yapılan çalışma konusunda açıklama yapan SFAM’in kurucusu ve CEO’su Sadri Fegaier, “Bu çalışma sayesinde, İspanyol tüketicilerin uyarlanmış çözümler önerme algılarını ve ihtiyaçlarını bilmek istedik. Araştırma İspanyolların akıllı telefonlarını sigorta ile koruma gereksiniminin olduğunu bizlere gösterdi.”dedi.

Araştırmaya göre, telefonların ve diğer multimedya teknolojik cihazların satın alınmasındaki önemli bütçeye rağmen, kullanıcıların sadece % 15’i kaybolma, hırsızlık veya kırılma durumlarına karşı koruyan özel bir sigortaya sahip. Bu konuda en dikkatli grup ise 18 ila 29 yaşları arasındaki gençler. Yaş aralıklarına göre, 18 ila 29 yaş arasındaki gençler, mobil cihaz satın alma konusunda daha fazla para harcayanlar. Bu gruptaki % 24’lük kesim akıllı telefonlarının satın alınmasına 500 ila 1000 euro yatırım yapıyor. Öte yandan, araştırmaya göre İspanyolların% 15’i cep telefonunu çaldırdığını, % 7’si ise kaybettiğini söyledi. Her 5 kişiden sadece birinin bu durumla bir garanti sistemi ile başa çıkması için sigortası var.

Bir yanıt yazın