Aviva’nın yeni CEO’su Maurice Tulloch oldu

İngiliz sigorta devi Aviva, Ekim 2018’de istifa eden CEO Mark Wilson’un yerine Maurice Tulloch’un CEO olarak atandığını duyurdu.
CEO atanmasına kadar yürütme görevini yürüten Aviva’nın başkanı Adrian Montague söz konusu atama sonrası icracı olmayan başkanlık rolüne geri dönecek.

Tulloch 1992’de Aviva’ya katıldı ve Haziran 2017’de Aviva yönetim kuruluna atandı. Tulloch şu anda Aviva’nın icra kurulu başkanı, uluslararası sigorta ve Aviva’nın Fransa, Kanada, İrlanda, İtalya, Polonya, Türkiye ve Hindistan’daki genel sigorta işlemlerinden sorumlu.Daha önce Aviva grubunun en büyük şirketlerinden biri olan Aviva İngiltere ve İrlanda genel sigortasının icra kurulu başkanı olarak görev yaptı.

Adrian Montague atamaya yönelik yaptığı açıklamada, “Maurice, Aviva’nın önde gelen bir yöneticisi olacak. İçerideki işi iyi tanıyor. İngiltere’deki ve uluslararası alandaki işlerimizi yönetti ve hayat sigortası ile genel sigortaya karşı güçlü ekipler kurdu. Maurice, güçlü yönlerimizi biliyor, nereyi geliştirmemiz gerektiğini biliyor ve sigorta ve müşteri ihtiyaçlarını derinlemesine anlıyor. Aviva’ya enerji vermek ve uzun vadeli büyüme sağlamak için olağanüstü derecede nitelikli bir isim.” diye konuştu.

Tulloch ise, “26 yıldır parçası olduğum bir işletme olan Aviva’ya liderlik etmekten onur duyuyorum. Aviva’nın kayda değer ancak keşfedilmemiş potansiyelinin farkına varmak için açık bir fırsat var. Ancak, hissedarlar için getirileri iyileştirmek için daha yapılacak çok şey var. Sigortanın temellerine odaklanmalı ve müşterilerimize mümkün olan en iyi deneyimi sunmalıyız. Bize ihtiyaçları olduğunda orada olmak, onlar için önemli olanı korumak ve gelecek için tasarruf etmelerine yardımcı olmak önceliğimiz. Özel çalışanlarımızın özen ve profesyonelliğiyle Aviva’nın gelişeceğini biliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın