Aon, Willis Towers Watson’u satın almak istiyor

Sigorta dünyasında yeni bir satın alma haberi gündemi hareketlendirdi. Bloomberg’de yer alan bir habere göre, sigorta ve reasürans brokerliğinde dünyanın iki numarası Aon, sektörün üç numarası olan Willis Towers Watson’u satın almak istiyor. Habere göre olası satın alma sektörün şimdiye kadarki en büyük birleşmesi olabilir.  Haberde, Aon’un önümüzdeki haftalarda Willis Towers için teklif vermeye hazırlandığı ve konuya yakın kaynaklara göre ise şirketler ön görüşmelerde bulundu.

Söz konusu haberle birlikte Willis Towers’ın hisseleri yüzde 8,3’lük artışla 182.72 dolara çıktı ve şirketin değeri yaklaşık 24 milyar dolara yükseldi. Aon’un hisseleri ise çok az bir değişimle 169.85 dolarlık hisse değeri ile yaklaşık 41 milyar dolar oldu. Aon’dan bir temsilci yorum yapmaktan kaçındı, Willis Towers’a ise ulaşılamadı.

Sigortacılarla kapsama alanı arayan işletmeleri birbirine bağlamaya yardımcı olan aracı kurumlar, son yıllarda komisyonları çeşitlendirmek, artırmak ve giderek daha az  sayıda aracı kurumla ilgilenmek isteyen müşterilere hizmet etmek için hızla birleşiyorlar. Willis Towers’ı satın almak, Bloomberg’in derlediği verilere göre, Aon’u Marsh & McLennan’un elinde olan dünyanın en büyük brokeri konumunun üstüne taşıyabilir. Willis Towers, 2016 yılında, Willis Group Holdings Plc’in 8.9 milyar dolara satın almıştı.

Bir yanıt yazın