Aon, Willis Towers Watson’u satın almayacak

Re / sigorta brokeri Aon, Willis Towers Watson’u satın almayacağını açıkladı. Şirket, Willis’in İrlanda’nın yasal şartlarına uyması gerçeğiyle birleştiğinde medya spekülasyonu nedeniyle çok erken aşamada müzakerelerin yapıldığını kabul etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Aon’dan yapılan açıklamada, “Aon’un yatırım sermayesi getirisine odaklanıyor ve sektörünün içinde ve yakınında bulunan çeşitli potansiyel fırsatları düzenli olarak değerlendirmektedir.” denildi.

Aon’un Willis Towers Watson ile ilgili satın alma planları dün haberlere düşmüştü. Söz konusu haberlerle birlikte Aon’un açıklama yapması istendi. Buna gerekçe olarakta Willis Towers Watson bir İrlanda şirketi olması ve İrlanda’nın düzenleyici şartlarına tabi olması gösterildi. Açıklamada, “Medyadaki spekülasyonların bir sonucu olarak, bu düzenlemeler Aon’un potansiyel bir paylaşımlı işletme birleşmesi dikkate alınarak açıklamayı çok erken bir aşamada yapması istendi. Aon bu işletme kombinasyonunu sürdürme niyetinde olmadığını teyit etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bu duyuru sonucunda Aon, İrlanda Satın Alma Kurallarının Kural 2.8’de belirtilen kısıtlamalarla sınırlandırıldı ve Aon, önümüzdeki 12 ay içinde, Kural 2.8 uyarınca izin verilen hallerde (Kural 2.8 (c) (ii) dahil) izin verilen bu bildirimi bir kenara koyma hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın