Çin 2030’da dünyanın en büyük sigorta piyasası olacak

Swiss Re Institute’ın Sigma raporuna göre, gelişmekte olan piyasalar önümüzdeki on yılda dünya ekonomisinde ve sigorta sektöründe büyümenin lokomotifi olmayı sürdürecek. Yükselen piyasalarda primler önümüzdeki 10 yılda iki kattan fazla artarken, bu piyasaların gelişmiş piyasalara göre dört kat daha hızlı büyüyeceği tahmin ediliyor.

Çin’in 2030’ların ortalarında dünyanın en büyük sigorta pazarı olacağı öngörülüyor. Rapora göre, aynı zamanda, büyüme dostu düzenleme, teknolojinin benimsenmesi, kentleşmenin artması ve finansal katılımın teşvik edilmesi gibi itici faktörlerle Latin Amerika ile Orta ve Doğu Avrupa’daki sigorta pazarlarının da büyümesini hızlandırması bekleniyor.

İsviçre Re Grup Başkanı Ekonomist Jerome Jean Haegeli, gelişmekte olan pazarların, önümüzdeki 10 yıl içinde büyüme açısından gelişmiş pazarlardan daha iyi performans göstermeye devam edeceğini belirterek, “Ekonomik güçte batıdan doğuya doğru değişim devam edecek. Bu gerçekleştiğinde, bu piyasalarda kalite büyüme hızından ziyade farklılaşan faktör haline geliyor. Aynı zamanda, sigorta piyasaları güçlü bir hızla büyümeye devam edecek ve Çin’in 2030’ların ortalarından itibaren en büyük sigorta pazarı olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Haegeli, gelişmekte olan piyasaların şu anda döngüsel ve yapısal zorluklarla karşı karşıya olduğunu, ancak gelişmiş piyasalara göre cazip bir büyüme potansiyeli olmayı sürdürdüğünü söyledi. Rapor, bu iyimserliği, göreceli olarak daha yavaş büyümeye geçişin, nicelikten kaliteye geçiş olarak daha istikrarlı bir ekonomik büyümeye eşlik edeceğine dair önemli bir bulgu ile inceliyor.

Swiss Re’nin tahminlerine göre, gelişmekte olan piyasaların küresel prim üretimindeki pazar payı önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 50 artacak ve gelişmekte olan pazarlarda uzun vadeli prim artış oranı gelişmiş pazarlara göre 5 puan daha yüksek olacak. Önümüzdeki iki yıl içinde Asya’daki büyüme oranı dünya ortalamasının üç katı olacak. Bu trendle Çin, 2030’ların ortalarında en büyük sigorta piyasası haline gelecek. Latin Amerika ile Orta ve Doğu Avrupa’daki sigorta piyasalarındaki büyümenin de hızlanması öngörülüyor.

Bir yanıt yazın