ERGO, 3 ülkedeki şirkertlerini Bulgar Euroins’e sattı

Alman sigorta devi ERGO, uluslararası faaliyetlerinin optimizasyonu doğrultusunda Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Belarus’taki şirketlerini Bulgar Euroins Insurance Group’a (EIG) sattığını duyurdu. xprimm’de yer alan habere göre, Bulgaristan merkezli Euroins Insurance Group (EIG), 4 ERGO sigorta şirketi satın almak için Almanya merkezli ERGO International AG ile bir alım anlaşması yaptı. EIG, ERGO’nun Romanya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki hayat ve hayat dışı iştirakleri ile Belarus’taki hayat dışı şirketi satın alacak.

EIG, iş sözleşmeleri, müşteri portföyü ve BT sistemleri de dahil olmak üzere ERGO tarafından sahip olunan şirketlerdeki tüm varlıkları alacak. Satın alınan dört ERGO şirketinin toplam prim geliri 2017’de 72 milyon avroyu buldu.

Her iki taraf da alış fiyatı hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi. EIG’nin CEO’su Jeroen van Leeuwen, “ERGO’nun Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Belarus’taki iştiraklerinin satın alınması, büyüme potansiyeli sağlayan CEE ve BDT sigorta piyasalarındaki varlığımızı ve aynı zamanda ürün portföyümüzü çeşitlendirmek konusundaki varlığımızı genişletme stratejimize mükemmel bir şekilde uyuyor. Satın almamız bize sadece bir endüstri lideri portföyü elde etmek için değil aynı zamanda değerli bilgi ve tecrübe kazanmak için fırsat veren ERGO ile olan ortaklığımızı geliştiriyoruz” dedi.

ERGO International AG’nin Operasyon Direktörü Alexander Ankel ise, “EIG’deki Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki dört ERGO yan kuruluşunun tümü için uygun bir alıcı bulduğumuza sevindik. Bu anlaşma, 2016’da stratejik bir hedef olarak tanımladığımız uluslararası faaliyetlerimizin optimizasyonuna katkıda bulunan önemli bir adım” diye konuştu.

EIG, geçen yıl , Almanya merkezli ERGO’nun seyahat sigortası şirketi olan ERV Ukraine’i satın aldı.

Bir yanıt yazın