Üç devin kurduğu sağlık şirketinin adı “Haven” oldu

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon, Berkshire Hathaway ve JPMorgan Chase tarafından kurulan sağlık kuruluşu “Haven” adıyla faaliyete başladı. Haven’in yeni web sitesi de açıldı. Web sitesinde yapılan açıklamada söz konusu ismin seçiminin şirketin “bireylere ve ailelere ortak olma ve ihtiyaç duydukları bakımı almalarına yardımcı olma” hedefini yansıtması olarak belirtildi.

Haven, üç büyük şirketin “kar amacı gütmeyen teşviklerden ve kısıtlamalardan arınmış” bir bağımsız sağlık örgütü kurmayı planladığını açıkladığında 2018’de ortaya çıktı. Amazon’un 1.2 milyon çalışanına sağlık desteği sağlamak için kuruldu. Girişim, mevcut sağlık sisteminin belirli alanlarında, özellikle erişilebilirliği ve satın alınabilirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Haven CEO’su Atul Gawande, “İnsanların sağlık deneyimini daha basit, daha iyi ve daha düşük maliyetli olacak şekilde değiştirmek istiyoruz. Küçükten başlayacağız, hastaların deneyimlerinden öğreneceğiz ve ihtiyaçlarını karşılamak için genişlemeye devam edeceğiz” dedi.

Gawande, Temmuz ayında Haven’in CEO’su seçildi. Şirketin lider ekibi COO Jack Stoddard, CTO Serkan Kutan ve ölçüm başkanı Dana Safran’dan oluşuyor.

Bir yanıt yazın