Alman insurtech Wefox’a yatırım akıyor

Berlin merkezli insurtech firması Wefox Group, yeni kurulan Avrupa girişimler fonu Mubadala’nın önderlik ettiği B serisi son yatırım turuyla birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım 125 milyon $’a ulaştı.  Şirketin mevcut yatırımcıları arasında Hollywood oyuncusu Ashton Kutcher’ın yatırım aracı Sound Ventures, Target Global, Salesforce Ventures, Seedcamp ve Idinvest yer alıyor.

Wefox, en son yatırımın SBI (eski adı SoftBank Yatırım) ile yaptığı ortaklığın ardından Asya pazarına girme duyurusunun arkasında olduğunu duyurdu. Son yatırım, Avrupa broker pazarına genişleme için kullanılacak. Alman insurtech, tüm etkileşimlerin kişiselleştirileceği hepsi bir arada bir sigorta platformu oluşturmak için gelişmiş veri analitiği uygulayarak ürün ve mühendislik ekibini de büyütecek.

Aralık 2018’de, Wefox Group, kişisel hat sigortasının ötesinde teklifi genişletmek ve Avrupa’daki mikro ve orta ölçekli işletmelere genişletilmiş hizmetler sunmak için Marsh ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Wefox Grubu, ONE Insurance ve Wefox’un ana şirketi. 2014 yılında kurulan şirketin gelirlerinin 40 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın