Düşen uçağın sigortacısı Chubb, brokeri Willis Towers Watson

10 Mart’ta düşen Etiyopya Hava Yolları uçağının lider sigortacısının Chubb, brokerinin ise Willis Towers Watson (WTW) olduğu açıklandı. Bir WTW sözcüsü Chubb ve WTW’nin kazadan kaynaklanan 50-60 milyon dolarlık zarardan sorumlu olacağını açıkladı.

Etiyopya Havayolları’nın Boeing Co. 737 Max tipi uçağı 10 Mart’ta Addis Ababa’dan kalkıştan kısa bir süre sonra düştü ve uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetti.  Haberlere göre uçak kalkıştan sonra dikey hızının kararsız olduğu ve pilotun zorluk yaşadığı için başkent havaalanına geri dönmek istediği belirtildi.

Felaketin nedeni henüz net olmamakla birlikte Boeing 737 Max 8 tipi uçaklar inceleme altına alındı. Kaza, Endonezya’daki Lion Air’in 189 kişinin ölümüyle sonuçlanan aynı modeldeki uçağının düşüşüyle birlikte beş ay içinde ikinci aynı tipte uçağın düşüşü olarak kayıtlara geçti.

ABD Ulaştırma Bakanlığı Eski Müfettişi Mary Schiavo, CNN’e yaptığı açıklamada, “Uçak düşüşleri son derece şüpheli. Burada yılda iki kez düşmüş yepyeni bir uçağımız var. Havacılık endüstrisinde alarm zilleri çalıyor.” dedi. Uçak tasarımında bir hatadan dolayı düşüşler olduğu tespit edilirse, Boeing tarafından ödenecek başka sigorta talepleri olabileceği ifade edildi. Öte yandan Reuters’da yer alan bir haberde sigorta brokeri Marsh’ın Boeing’in sigortaları için aracı olduğunu ve İngiliz sigorta şirketi Global Aerospace’in Boeing’in ana sigortacısı olduğu belirtildi.