AXA, yönetimde kadınları hızla yukarılara taşıyor

Fransız sigorta devinin küresel İK direktörü Karima Silvent, Axa’nın cinsiyet eşitliği “özellikle de yönetime daha fazla kadın getirerek istikrarlı bir şekilde arttırma” yönünde somut bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Silvent, ancak sigorta şirketinin hala daha fazlasını yapması gerektiğini de söyledi.

Şirket tarafından yayınlanan bir röportajda Silvent, özellikle Avrupa’da ve Fransa’da bu yılki cinsiyet farkı açığını ölçmeye başlayan yeni toplumsal cinsiyetle ilgili mevzuatın altını çizdi.

Silvent, “Fransa’da geçen hafta üç işimiz için bir cinsiyet ödeme endeksi yayınladık. Sonuçlar AXA Yatırım Yöneticileri için 95/100, AXA Fransa için 92/100 ve AXA Hizmetleri için 72/100 idi. Geçmiş çabalarımızdan bazılarının işe yaramadığı görülüyor,  çünkü sektördeki iki büyük şirketimiz için nispeten iyi konumdayız, üçüncüsü için ise konumumuz iyi değil ancak gelişmek için önlemler alıyoruz.  Bu da çabalarımızı sürdürmemiz ve bu konudaki ilerlemeyi izlememiz gerektiğini gösteriyor.” dedi.

Silvent sözlerini şöyle sürdürdü: “Üst düzey liderlerimiz arasında kadınları daha iyi temsil etmeyi başaracağımız konusunda hiç şüphem yok çünkü birçok inisiyatif yürüttük ve ilk sonuçları görüyoruz ve daha da önemlisi üstteki liderler bu konuda ciddi.”

Şirketin üst yönetiminin 2009’da yüzde 9 seviyesinde olan kadın yönetici oranı bugün yüzde 30’lara çıktı. AXA, 2023 yılına kadar cinsiyet paritesini daha yukarılara çıkarmak bir hedef belirledi.

Silvent konuya ilişkin şunları söyledi: “Geçen yıl atanan CEO’ların arasında önemli bir kısmı hem içeride terfi eden hem de dışarıdan işe alınan kadınlardı. AXA İspanya’da Olga Sanchez’i, Krungthai-AXA Life’da Sally O’Hara’yı, AXA Brezilya’da Delphine Maisonneuve’yi, AXA PPP’de Tracy Garrad’ı görüyoruz. AXA UK, AXA Belgium ve AXA HK’da Mali İşler Direktörü gibi yüksek sorumlulukları olan pozisyonlarda kadın yöneticilerimiz var. Benim için sadece kadınların daha fazla temsil edildiği iletişim veya insan kaynaklarında değil, iş ve finans rolleri konusunda daha da fazla kadınımız olmasını sağlamak kesinlikle çok önemli.”

Bir yanıt yazın