Generali, 2018’de tüm hedeflerini aştı

İtalya’nın en büyük sigortacısı Assicurazioni Generali, 2018’de tüm hedeflerini aştığını duyurdu. Sigorta devi 2018’de ner kârının yüzde 9.4 oranında artarak 2.8 milyar euroya ulaştığını açıkladı.

Şirket ayrıca Kasım ayında sunulan yeni iş planındaki tüm hedeflere 2021 yılına kadar ulaşma yönünde iyi bir konumda olduğunu belirtti.
Generali İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet, “Generali, tüm hedefleri aşan ve endüstriyel dönüşünü başarıyla tamamlayan 2015-18 stratejik planını tamamladı” dedi.

Öte yandan Avrupa’nın 3’üncü büyük sigortacısı, Latin Amerika ve Asya’daki kazanç yönetimi için varlık yönetimi ve yüksek marjlı işlere bakıldığında, satın alma ve büyüme için 4 milyar euroya (4.5 milyar $) kadar para ayırdı.

Şirketin net faaliyet kârı 4.86 milyar euro (5.5 milyar dolar) ile beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşti. Bu arada Generali, hisse başına 0.90 euro temettü vereceğini belirtti. Şirketin düzenlenebilir borç ödeme oranının (finansal gücün bir işareti) önceki yıla göre 9 puan artarak yüzde 216’ya yükseldiği kilit performans ölçütü olan birleştirilmiş oranı ise -% 93’te sabit kaldı.