NART 20 yaşında: Türkiye’den Lloyd’s lisansı alan ilk şirket

NART Sigorta ve Reasürans Brokerlik; müşterileri, iş ortakları ve sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle birlikte 20. yılını kutladı. Conrad İstanbul’da düzenlenen etkinlikte NART Sigorta ve Reasürans Brokerlik, Lloyd’s lisansının da lansmanını yaptı.

Nart binde birin içinde

NART Sigorta ve Reasürans Brokerlik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart konuşmasında şunları söyledi: “20’nci yılımızı Lloyd’s lisansı ile taçlandırdık. NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği, dünyada 300 bine yakın sigorta brokerinin sadece 293’ünün sahip olduğu Lloyd’s Lisansı’nı Türkiye’den alan ilk şirket oldu. 300 senelik geçmişi ile üyelerini çok dikkatli seçen, dünyanın en eski sigorta piyasası Lloyd’s’un lisanslı brokeri olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Gerek çalışanlarımızın emeği, gerekse risk yönetimi dünyasındaki 35 senelik itibarımız ve bize güvenen müşterilerimiz bu başarıda önemli rol oynadı. Yeni kazanmış olduğumuz bu yetkinliğin küresel yolcuğumuzda bize önemli bir ivme katacağı inancındayız.”

Levent Nart: 35 senelik itibarımız ve bize güvenen müşterilerimiz başarımızda önemli rol oynadı.

NART, konuşmasında dünyanın, Avrupa’nın ve ülkemizin ilaç, otomotiv, enerji, kimya, gıda, alışveriş, perakendecilik, gemi yapım, turizm, inşaat sektöründeki lider kuruluşlarına hizmet verdiklerini belirterek, “Ülkemizin 100 kuruluş yıldönümüne yeni bir hedefle yola çıkıyoruz. Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’da Türk ve yabancı kuruluşların kârlılık hedeflerini tehdit eden risklerin yönetilmesinde müşterilerine yaratıcı çözümler sunan, tercih edilen bölgesel bir güç olmayı hedefliyoruz” dedi.

Lloyd’s Dubai Başkanı Mark Cooper ise, Lloyd’s lisansına hak kazanma sürecinin zorluklarından ve dünyada çok az brokerin bu süreci başarı ile tamamladığını belirtti. Cooper, NART’ın artık Lloyd’s’un küresel pazarındaki benzersiz underwriter uzmanlık havuzuna doğrudan erişebilmesini sağlayacağını ifade etti.

Hizmet verdiği alanlar

NART Grup ülkemizde NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği, NART Re, NART Risk Management Akademi, Risk Management Recruiters, NART Business Center, MLN Gayrimenkul Geliştirme şirketleri ile sigorta ve reasürans brokerliği, eğitim, insan kaynakları, yetenek yönetimi, lider yönetici tedariki  ve gayrimenkul alanında işletme  ve markalara hizmet veriyor. NART , 5 kıtada 136 ülkede Türk ve Uluslararası faaliyet gösteren yerli ve yabancı Endüstriyel Kuruluşlara, özel ihtiyaçları ve nitelikleri olan bireylere onurla hizmet veriyor.

NART 20. yılına girerken 2018 bilançosunu %26 prim artışı ve %36 karlılık artışı ile kapattı. NART, bugün 23 dünya brokerini ülkemizde ve komşu ülkelerde temsil ediyor.