Allianz, Deutsche Bank’ın varlık yönetimiyle ilgileniyor

Allianz SE, konuya yakın kişilere göre, Deutsche Bank AG’nin varlık yönetim iştiraki DWS Grubuyla ulusal bir lider şirket oluşturma olasılığını araştırıyor.

Alman basının da çıkan haberlere göre, Münih merkezli sigortacı, toplam yönetimi altındaki 1.17 trilyon Euro (1.33 trilyon $) değerinde bir işletme oluşturmak için Almanya’nın en büyük borç vericisi ile bir anlaşmanın fizibilitesine bakıyor. DWS, Deutsche Bank’ın önemli kollarından biri durumunda.
Haberlerde böyle bir işlemin Deutsche Bank’ın Commerzbank AG ile bir birleşmesini finanse etmesine yardımcı olabileceği öngörülüyor. DZ Bank analisti Christian Koch’a göre, borç verenin giderlerin yeniden yapılandırılması ve bazı varlıkların yeniden değerlenmesi için yaklaşık 8 milyar euro bulması gerekiyor. DWS, Deutsche Bank’ın yüzde 78 hissesine yaklaşık 4,3 milyar euro değeriyle sahip ve toplamda 5,6 milyar euro piyasa değerine sahip.

Deutsche Bank, Allianz ve DWS temsilcileri, yorum yapmaktan kaçındı.
Herhangi bir DWS satışının, Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi olan UBS Group AG ve Morgan Stanley de dahil olmak üzere varlık yönetimi işlerini desteklemek isteyen diğer firmaların da ilgisini çekebileceği belirtiliyor. 662 milyar euroyu denetleyen DWS ile 505 milyar euroluk aktif para yöneticisi Allianz Global Investors’ın birleşmesinin varlık yönetiminde bir Alman devi yaratacağı ifade ediliyor.