Siber suçlular KOBİ’leri hedef alıyor

ABD’li sigorta devi Chubb’ın yeni raporuna göre, siber suçlular gittikçe artan bir şekilde küçük işletmeleri hedef alıyor. Rapor, KOBİ’leri giderek daha fazla hedef alan fidye yazılımlarını inceledi. Araştırmaya göre, siber korsanlar, fidye ödenene kadar işletmelerin ağlarına erişimlerini engellemek için kötü amaçlı yazılımlar kullanıyor.

Chubb Financial Lines’ın başkan yardımcısı Patrick Thielen “Siber suçlular genellikle belirli küçük işletmeleri hedef almıyor, ancak güvenlik açıklarını hedef alan araçları kullanıyorlar. Bu güvenlik açıkları, kötü yapılandırılmış donanımlar gibi teknik açıklardan kaynaklanıyor. Ancak daha da yaygın olanı, zayıf veya tehlikeye atılmış şifreler kullanabilen veya zararlı linkleri tıklayabilen çalışanları içeren güvenlik açıklarıdır” dedi.

Chubb North America Financial Lines Başkan Yardımcısı ve Siber Lideri Anthony Dolce ise, “Siber suçlular, KOBİ liderlerinin yanlışlıkla siber güvenlik hizmetlerinin olanaklarının ötesinde olduğunu düşünerek, KOBİ’leri bir saldırıya daha savunmasız bıraktığını düşünebilir. Ancak, siber saldırıların özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için sürekli gelişen ve tehdit içeren bir çağda yaşıyoruz. Bu nedenle, şirketlerin bugünkü yaşını anlamaları ve siber tehditlerin etkisini azaltmak için güçlü risk azaltma stratejileri geliştirmeleri kritik öneme sahip” şeklinde konuştu.

Rapora göre, geçen yıl Chubb’a bildirilen siber olayların % 21’i sosyal saldırılar, % 20’si hata ve % 14’ü de bilgisayar korsanlığı nedeniyle gerçekleşti.

Bir yanıt yazın