Volvo’dan araç sigortasını ucuzlatacak girişimler

İsveçli otomotiv devi Volvo Cars, sarhoş veya dikkati dağınık sürücüleri algılayan, tehlikeli sürüşleri durdurmak için müdahale edecek kamera ve sensörlerle gelecek nesil otomobiller üzerine çalıştığını duyurdu.

2020’lerin başlarından itibaren Volvo araçları bir sürücünün açıkça sarhoş olup olmadığını veya dikkatli olup olmadığını belirleme yeteneğine sahip olacak. Söz konusu durumda araç uzaktan müdahale edilebilecek ve otombilin hızı sınırlanarak bir yardım servisine uyarı gönderilecek. Araç “son bir hareket şekli olarak” yavaşlatılabilecek ve park edilecek.

Girişim, Volvo’nun 2020’den itibaren tüm modellere saatte 180 kilometre hız sınırı koyacağına dair daha önce yaptığı bir duyurudan sonra geldi. Volvo İcra Kurulu Başkanı Hakan Samuelsson, önlemlerin hayat kurtarmasını ve araç sigortasını Volvo alıcıları için daha ucuz hale getirmesini umuyor. Şirket ayrıca, sigorta şirketlerinin de güvenlik özelliklerini kullanan Volvo sahiplerine daha uygun sigorta poliçeleri sunabileceğini umuyor.

Volvo ayrıca, örneğin otomobillerini daha genç bir akrabaya emanet veren müşterileri için geçici hız sınırlarını etkinleştirmek için bir özellik olan Care Key’i de tanıtmayı planlıyor. Samuelsson, “Birçok kişi arabalarını arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilmek istiyor, ancak yolda güvende olduklarından nasıl emin olacağından emin değiller. Care Key, iyi bir çözüm ve daha fazla iç huzur sunacak.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın