Japonya, 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki olası risklere hazırlanıyor

Japonya sigorta ve risk yönetimi firmaları tarafından “düşük riskli” olarak değerlendiriliyor. Ancak yaklaşmakta olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yetkililer depremler ve siber saldırılar da dahil olmak üzere çok sayıda potansiyel risk için hazırlanıyorlar.

Nihon Üniversitesi’nde terörle mücadele uzmanı ve Risk Yönetimi Profesörü olan Shiro Kawamoto, “Tokyo’nun normal zamanlarda güvenliğini, Olimpiyatlar sırasında, dünyanın dikkatinin üzerine çekildiği durumlarda kullanılamaz” dedi. Güney Kore’deki 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları sırasında internet erişimini kapatan siber saldırıların ardından hükümet yetkilileri olası riskleri hafifletmek için olasılıkları artırıyor ve bunlar yüz tanıma sistemleri ve terörle mücadele tatbikatları (düzenli olarak yürütülen) gibi teknolojiyi içeriyor.

Ayrıca, Japonya’nın Ateş Halkası’nın ortasında olduğu için, yetkililer bir deprem olasılığına da hazırlanıyor. Kıdemli Yetkili Akio Sato: “Doğal afetlerde olduğu gibi, en büyük zorluğun büyük bir depreme hazırlanmak olduğunu düşünüyoruz. ” diye konuştu. Tokyo Metrosu, muhtemel sel baskınlarından kaynaklanan kaosun azaltılması için yaklaşık 400 girişte su geçirmez kapılarla donatılmış durumda.

Tokyo 2020 yetkilisi Kaho Akiyama Japonya Times gazetesine verdiği demeçte, “Her acil durumla başa çıkmaya yardımcı olmak için, her alan için tahliye planları hazırlıyoruz ve hızlı ve sorunsuz tahliyeleri kolaylaştırmak için çok dilli destek sunmayı düşünüyoruz” dedi.