Cardif’ten geleceği tasarlayan liseli gençlere destek

BNP Paribas Cardif Türkiye, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Liselerarası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması”nın ana destekçisi oldu. Liseli gençlerin üç boyutlu yazıcılarla sosyal fayda sağlayan ürünler tasarladığı ve ürettiği yarışmada BNP Paribas Cardif, inovasyon odaklı yaklaşımını, topluma sağladığı faydayla buluşturdu.

3D yazıcıların inovatif düşünce ve tasarımı güçlendirecek şekilde, sosyal faydaya dönük konularda da kullanımının artırılması, öğrencilere tasarım, yazılım gibi farklı becerilerin kazandırılması amaçlarıyla düzenlenen yarışmada, 20 farklı liseden 24 takım yarıştı.

16-17 Mart tarihlerinde üç boyutlu yazıcılarla tanıştırılarak uzmanlardan eğitim alan liseli öğrenciler, kendilerine verilen projeler çerçevesinde takımlar halinde önce kendi iş fikirlerini geliştirdiler. İki Cardif çalışanının da dahil olduğu mentor grubu, atölye çalışmaları sürecinde takımlara destek verdi. Ardından, 3D modelleme ile oluşturulan ürünler, aralarında BNP Paribas Cardif Banka Sigortacılığı ve Acente Kanalı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz’ün de aralarında yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Özel Sezin Okulu, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi ve SEV Amerikan Koleji okulları sırasıyla ilk 3’ü oluşturarak dereceye girdi ve ödüllerini almaya hak kazandı. Şişli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi okulu ise İnovasyon Özel Ödülü’nü aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gökhan Sertsöz, “Cardif Türkiye olarak topluma fayda, misyonumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. Diğer yandan, insanı ve inovasyonu önceliklerimiz arasında üst sıraya koyuyor, topluma katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine yöneliyoruz. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın ev sahipliğini yaptığı, 3D tasarım ve üretime yönelik bu proje, geleceği bugünden tasarlayan gençlerimizin parlak vizyonunu ortaya koyuyor. Onları destekleyebilmek bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Ülkemizi geleceğe taşıyacak gençlerimizin yanında olmayı; eğitime, inovasyona ve dolayısıyla topluma katkı sağlamayı sürdüreceğiz”  dedi.