Hintli Digit dünyanın en hızlı büyüyen sigortacısı

Kanadalı Fairfax Group tarafından desteklenen Hindistan merkezli bir sigorta şirketi olan Digit Insurance, dünyanın en hızlı büyüyen sigortacısı olduğunu iddia ediyor. 16 önce faaliyete başlayan şirket bu süre zarfında iki milyon müşteriye ulaştığını açıkladı.

Şirket ayrıca 30 binin üzerinde tazminat ödemesi gerçekleştirdiğini belirtti. Digit, Ekim 2017’de faaliyetlerine başladı ve o zamandan beri dağıtımını Policybazaar, Flipkart ve Cleartrip gibi e-ticaret devleri gibi doğrudan kanal ortakları aracılığıyla genişletti.

Digit Insurance Yönetim Kurulu Başkanı Kamesh Goyal, “Bizi bu kadar hızlı kılan tek şey, bu kadar hızlı olan güçlü temelimiz, basit belgeler, basit süreçler ve geri kazanılmış ürünler konusunda gerçek anlamda fayda sağlayan insanlar için sigortayı basitleştirme misyonumuz. Daha büyük kilometre taşlarına ulaşmak için çaba sarfettikçe, önümüzdeki yıl odağımız, teknolojiyi bir etkinleştirici olarak kullanarak, örneğin Talepler Sırasında Video Çağrısı gibi süreçlerle teknolojiyi kullanarak ve mevcut standart ürünlere meydan okuyacak daha fazla ürün piyasaya sürmek için iddiaları daha da basitleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

Haziran 2018’de, Digit, Hindistan reasürörü ITI Reasürans’ı 79 milyon ABD Dolarına Hindistan Yatırım Ortaklığı’ndan satın almak için bir anlaşma imzaladı. Bu teklif daha sonra Aralık ayında Hindistan Sigorta Düzenleme Kurumu (IRDAI) tarafından reddedildi.