Willis Towers Watson’dan 1.2 milyar dolarlık satın alma

Küresel sigorta brokeri Willis Towers Watson (WTW), doğrudan tüketiciye yönelik bir sağlık kuruluşu olan ABD merkezli TRANZACT’in 1.2 milyar dolar karşılığında satın alındığını açıkladı. WTW, anlaşmanın tüketiciye doğrudan stratejisini ve 50 milyon güçlü Medicare pazarını hedefleme kabiliyetini hızlandıracağını umuyor.

TRANZACT’ın, işverenlere, çalışanlara ve emeklilere yönelik idari çözümlerin geliştirilmesi ve sunulmasına odaklanan WTW’nin Fayda Teslim ve İdaresi (BDA) işinin ayrılmaz bir parçası olarak faaliyet göstereceği belirtildi.

Willis İcra Kurulu Başkanı John Haley, “Tüketiciye doğrudan ABD sağlık alanında önemli bir büyüme fırsatını temsil eden ve Willis Towers Watson’ın yenilenen stratejik birleşme ve satın alma fırsatlarına odaklanmasını sağlayan TRANZACT’in satın alındığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma, tüketiciye doğrudan stratejimizi hızlandıracak ve uçtan uca bir tüketici satın alma platformu oluşturmaya yardımcı olacak.” dedi.

TRANZACT’in CEO’su David Graf ise “Tamamlayıcı güçlü yönlerimize ve stratejilerimize katılmanın TRANZACT’in taşıyıcılarına ve tüketicilerine büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.TRANZACT ve değerli tüketicileri için Willis Towers Watson’ın bir parçası olarak parlak bir gelecek görüyoruz. CD&R ekibi 2020 yılına kadar entegrasyon ve büyümeye yardımcı olmak için Willis Towers Watson ile yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyor.” diye konuştu.

Yapılan açıklamada, toplam alım fiyatının 1,1 milyar ABD doları tutarında nakit bedeli ve yakında ödenecek 100 milyon ABD Doları tutarındaki nakit veya hisse senedini içerdiği ifade edildi.