Çin’de sekiz hastanede sigorta sahtekarlığı

Çin’deki Ulusal Sağlık Güvenliği İdaresi (NHSA), ülkedeki sekiz hastanede sağlık sigortası dolandırıcılığından şüphelenildiğini açıkladı. Bu açıklamanın Pekin’in geçen yıl eylül ayında başlayan ve sağlık sistemi üzerindeki baskıyı artıran ve değerli kaynakları boşa harcayan sigorta dolandırıcılığını azaltmak için başlattığı kampanyanın bir parçası olduğu bildirildi.

Devlet medyası Xinhua’da yer alan habere göre, hastaneler ve yöneticilerini, hastaları aşırı tedavi ve aşırı muayene ederek tıbbi maliyetleri şişirdikleri iddia ediliyor. İdare, şüphelilerin ayrıca sahte harcamaları listeledikleri ve tıbbi sigorta fonlarını dolandırmak için sahte faturalar düzenledikleri söyleniyor.

Geçen ay, sigorta devi Ping An, halk sağlığı sisteminden yararlanmak isteyen sahtekarları tespit etmek için büyük veri ve yapay zeka uygulamaları ile NHSA’in kampanyasına destek vermeye başladı. Hükümet, Ping An ve diğer özel sektör kuruluşlarıyla ortaklık kurarak yıllık 4 trilyon RMB (590 milyar ABD Doları) civarında olduğu tahmin edilen halk sağlığı harcamalarını kontrol altında tutmaya çalışıyor.NHSA, davalara katılan kurum ve kişilerin ilgili yasa ve düzenlemelere uygun olarak ele alındığını da belirtti.