Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nde SDDK mutluluğu

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Şubat ayının sonunda Ankara’da yapılan Sektörler Ekonomi Şurasında gündeme getirdiği “Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu” kurulsun talebinin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) içinde yer almasının sevincini yaşıyor.

Konuya ilişkin Acentelerin Sesi’nde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar

25 Şubat 2019 Tarihinde Ankara’da yapılan Sektörler Ekonomi Şurasında söz alarak Acenteler adına beş maddede sorun ve taleplerimizi dile getiren SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut’un ilettiği taleplerden olan “Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu” kurulsun ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesinin bu üst çatı altında çalışması sağlansın önerisinin hayata geçirilecek olmasını bilginize sunmak istedik.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı tarafından kamuya yapılan “Ekonomik Reform Paketi” sunumunda Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu kurulacağını açıklandı. Böylece Şura öncesinde sıkça dile getirilen, Sigortacıların BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) çatısı altına alınma riski de ortadan kalkmış olacak. 17.01.2019 Perşembe günü SAİK Yönetim Kurulu adına SAİK Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Özer acentelerin sorunlarını Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ‘a aktarmış olup, daha detaylı SAİK raporlarını sunabilmek için SAİK Yönetim Kurulu Üyeleri ile kendisine ziyarete gelmek istediklerini dile getirmiştir.

Ayrıca bugünkü gelişmelere ışık tutacak şekilde 06 Mart 2019 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen bir toplantıya iştirak etmişler, KOTO (Kocaeli Ticaret Odası) Başkanı ve aynı zamanda SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) üyesi Sayın Necmi Bulut’un ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Sayın Necmi Bulut SDDK (Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu) konusunun önemini dile getirerek gerekliliğini tekrar hatırlatmıştır.

Şura’da Sayın Levent Korkut tarafından önerilen talebimizin hayata geçirilmesini sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ve Kamu Yöneticilerine, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve Bu konudaki çalışmalara imza atan SAİK Başkanı Sn. Levent Korkut’a, SAİK Yönetim Kurulu üyelerinden Sn.Süleyman Özer, Sn. Necmi Bulut’a, SAİK Yönetim kurulu üyelerine Acente meslektaşlarımız adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”