Avrupalı sigortacıların CFO’ları ekonomik büyüme konusunda endişeli

Düşük ekonomik büyüme ve piyasa oynaklığı, Avrupa sigorta şirketlerinin Finans Sorumluları (CFO) için en önemli iki endişe kaynağı. Moody’s Investors Service’in Avrupa Sigorta CFO anketine göre, kıtadaki sigorta şirketleri maliyetleri düşürmek için teknolojiden daha fazla yararlanıyor.
Düşük ekonomik büyüme 2019’da Avrupalı sigortacıların CFO’ları için endişeler listesinde ilk sırada yer alırken, ardından piyasadaki dalgalanmalar, politik veya düzenleyici riskleri ve rekabet ortamı olarak sıralandı.  Listenin ilerleyen kısımlarında ise düşük faiz oranları, UFRS 17 uygulaması, enflasyon artışı ve ardından faiz oranlarında keskin bir artış endişeler içinde yer aldı. Ankete katılanlar, sigorta talebindeki herhangi bir artışın minimum olmasını veya sabit kalmasını beklerken, buna rağmen, CFO’ların büyük çoğunluğu bir önceki yıla göre faaliyet karının mütevazı bir şekilde büyümesini beklediklerini belirttiler.
Raporda şu ifadelere yer verildi:  “Hayat sigortacılarından, özellikle Fransa’daki PACTE yasası sonucunda bankalardan ve varlık yöneticilerinden daha doğrudan rekabet edebilmelerini bekliyoruz. Bu arada, P&C sigortacıları, ticari birincil hatlara çeşitlenmeye devam eden reasürörlerden gelen rekabetin artması ile karşı karşıya kalacaktır. Küresel olarak, reasürörlerin toplam prim gelirinin yaklaşık% 39’u, birincil hayat dışı primlerden geliyor. InsurTech meydan okuyucuları aynı zamanda küresel olarak genişliyor ve yeni fonları çekmeye devam ediyor.”
Avrupa sigorta ve reasürans sektörünün birçoğu için oldukça rekabetçi olan çalışma ortamı ışığında, karlılığı arttırmak için sayısız şekilde maliyetleri düşürmek isteyen şirketler ile verimlilik önemli hale geldiği ifade edilen raporda, Moody’s, ankete katılanların% 90’ının arka ofis işlevselliğine olan yatırımlarını önceliklendirmeye devam ettiğini, teknolojide devam eden yatırımların şirketlerin maliyet azaltma eylemlerinde önemli bir rol oynadığı belirtildi.
Öte yandan, Avrupalı sigorta şirketlerinin karlılığının kriz öncesi seviyelerin altında kalmaya devam ettiğine dikkat çekilen raporda, teknolojiyi etkinleştirmek ve karlı büyümeyi sürdürmek için devam eden yatırımların 2019’da devam etmesinin beklendiğinin de altı çizildi.