İSAD’da yeni Başkan Berrin Dinç, Turusan Bağcı Onursal Başkan

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) 57. Yılında 28. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Turusan Bağcı’nın yeni isimlere yol açmak için aday olmadığı Genel Kurul Bağcı’yı başarılı çalışmaları acente mesleği, derneğe olan katkıları ve önemli tecrübelerinden faydalanmak için Haysiyet Divan Başkanı, Onursal Başkan seçerek onurlandırdılar. Raif Can Ataker den sonra İSAD’a seçilen ikinci onursal başkan Bağcı oldu.
İSAD’ın en önemli destek aldığı çok eski ve yönetim kurulu üyeliği yapmış kişilerden oluşan haysiyet Divanı ortalama 20 yıllık üyelik en az dört dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış tecrübeli isimlerden oluşuyor.

İSAD 57 yıllık geçmiş tarihinin ilk Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Berin Dinç oldu. Berrin Dinç kendi yönetim kurulunu belirleyerek eski ve yeni tüm ekip ile birlikte daha başarılı çalışmalar yapacaklarının altını çizdi. Dinç, “İSAD önceden olduğu gibi değer katmaya, daha işbirlikçi ve uyumlu çalışmalar yapmaya devam edecektir” dedi.

Çok başarılı bir dönem geçiren İSAD özellikle projeleri, çözüm önerileri ile sektöre yön verirken acentelerin sorunlarıyla ilgili tespitleri ve önerilerin yanında çok güçlü ve etkili faaliyet raporu ile fark yaratıyor. Genel Kurul’da sunulan faaliyet raporu büyük beğeni alırken, bütçe onaylandı ve eski Yönetim Kurulu ibra edilerek yeni yönetim kurulu seçildi.

Güçlü kadro, özel faaliyetler

Seçilen Yeni Yönetim Kurulu kadrolarındaki güçlü, tecrübeli isimler dikkat çekiyor. Daha önce sigorta şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapmış sonra acente olmuş kişilerin yanında, meslekte önemli üretimler ve uzun süren tecrübeye sahip yeni isimlerin değerli fikirler ve çalışmalar ile İSAD’ı daha da güçlendireceğinin altı çizildi. Kadrolardaki üyelerin yüksek eğitim ve tecrübe düzeyleri ise özenle seçildiğinin ayrı bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle son dönemlerde ilk onda yer alan ulusal kanallarda ana haberlerde,tartışma programlarında ve basında düzenli olarak yer alarak, acente sorunları, çözüm önerileri, birçok sigorta branşında milyonlarca tüketicinin bilgilendirilmesi ve kanunlar yönetmelikler ile ilgili düzenli olarak bilinçlendirme çalışmalarında bulunması yapılan başarılı Faaliyetler Genel Kurulda üye acenteler tarafından da takdir edildi. Öte yandan yeni Yönetim Kurulunun birleştirici çözüm odaklı önemli hedeflerinin olması, güçlendirilen kadroları ile bunlara da ulaşma istekliliğini ortaya koyuyor.

SEÇİLEN YENİ YÖNETİM KADROLARI

YÖNETIM KURULU
Berrin Dinç
Sedat Tunçbaş
Zeki Demir
Meral Dolanbay
Begüm Varyemez
Ahmet Saffet Öztepe
Erkan Ak
Kadriye Serbest
Evren Türken

Baran Uraz
Doğan Altuntaş
Özlem Özgenç
Taner Çakır
Yadigar Mataracı
Burçak Sabuncu
Orhan Fidancı
Muhsin Varol
Bahar Alpaslan

DENETLEME KURULU
Zeynep Çağlayan
Mustafa Yazıcı
Yaşar Taşkıran
Ali Ketenci
Neşe Aydın
Raziye Dündar

HAYSİYET DİVANI
Turusan Bağcı
Ahmet Z. Tunusluoğlu
Kamil Oral Ergündüz
Arif Ataker
Selcuk Ektaş
Alaettin pancaroğlu
Coşkun Duman
Ayıngül Akkaya
Süha Saglam