Fransız Covea satın alınacak reasürör arıyor

Ocak ayında reasürör SCOR satın alma planlarından vazgeçen Fransız kooperatif sigorta şirketi Covea Mutual Insurance Group Co., satın alma yoluyla reasüransın çeşitlendirilmesiyle ilgilendiğini açıkladı.

reinsurancene’de yer alan habere göre, SCOR’da% 8,17 oranında hisse sahibi olan Covea, SCOR satın alma girişimini bıraktıktan sonra hissesini artırmayı planlamadığını belirtti. Covea’nın CEO’su Thierry Derez, Covea’nın 2018 performansına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, “Sıfırdan bu tür bir faaliyetin geliştirilmesi on yıllar alıyor, bu yüzden dış büyüme daha makul” dedi. Derez, şirketin başka bir reasürör satın alması halinde Covea’nın SCOR hissesini satacağı konusunda ise yorum yapmayı reddetti.

Derez, Covea’nın daha az yaygın ancak daha ciddi risklere maruz kalmak için reasürans almasını istediğini söyledi. Şu anda Covea’nın ana işi aza ve mülk sigortas, şirket esas olarak araba kazaları ve ev kazaları gibi küçük fakat tekrarlayan risklere maruz kalıyor. Derez reasürans şirketi alımının Covea’nın 17 milyar Euro’luk (19 milyar dolarlık) işinin neredeyse yüzde 90’ını yapan ana pazar Fransa’nın dışında çeşitlenmesini sağlayacağını da ifade etti.