“Sigorta sektörü olarak milyonlara hizmet ediyoruz”

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar,İSO Aylık Olağan Toplantısında konuk konuşmacı oldu.

Çağlar,“Sigortacılık ve Riskleri Yönetebilmenin Sanayimiz ve Ekonomimiz Açısından Önemi” gündemiyle 24 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen İSO Aylık Olağan Meclis Toplantısı’na katılarak, sektörel değerlendirmelerini aktardı.
Çağlar sigorta sektörünün GSYH’nin 35 büyüklüğünde 107 trilyon TL güvence verdiğini belirterek, “Milli serveti koruyoruz. İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüleri vb. arkasında sigorta var. “dedi.

Sektörde 62 şirketin faaliyet gösterdiğinin altını çizen Çağlar, 178.4 milyar TL aktif büyüklüğü ile 54.7 milyar TL prim üretimi ve BES’te de 92.5 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşıldığını söyledi.

“Milyonlara hizmet ediyoruz” diyen Çağlar, konut sigortalarında 6.3 milyon, DASK’ta 8.8 milyon, Kasko’da 6.2 milyon, trafik sigortalarında 18.7 milyon, sağlık sigortalarında 3.1 milyon, sınai ve ticari sigortalarda 1.5 milyon, tarım sigortalarında da 1.7 milyon ile toplamda 64 milyon müşteriye hizmet sağladıklarını ifade etti.

Tüm bunların yanında sektörün istenen seviyelere gelemediğini de aktaran Can Akın Çağlar, ülkemizde 2 işletmeden 1’inin yangın sigortasının, 4 konuttan 3’ünün konut sigortasının, 3 araçtan 2’sinin kasko sigortasının, 2 konuttan 1’inin DASK’ının olmadığını da belirtti.

Çağlar, 2017 yılında 28 milyar TL tazminat ödeyen sektörün 2018 yılında ödediği tazminatın yüzde 26.8 artışla 36 milyar TL olduğunu ve zor zamanlarda müşterilerinin yanlarında olduklarını da sözlerine ekledi.