Allianz’dan Tayland’a önemli ortaklık 

Alman sigorta devi Allianz ve Taylandlı Sri Ayudhya Capital, P&C sigorta operasyonlarını birleştirerek Tayland’daki stratejik ortaklıklarını genişletti. Allianz SE, Sri Ayudhya Capital’in en büyük hissedarı oldu.
insurancebusinessmag’da yer alan habere göre, ortaklık, Allianz General Insurance ile Sri Ayudhya General Insurance’ın (SAGI) birleşmesini daha büyük bir P&C sigortacısı ortaya çıkaracak.
Allianz’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu ortaklık yerel pazarın varlığını artıracak ve müşteriler için tutarlı bir deneyim sunacak. İşlemin bir parçası olarak, Sri Ayudhya Capital, Allianz Ayudhya Capital PCL, SAGI ise Allianz Ayudhya General Insurance olarak değiştirilecek. Allianz Asya-Pasifik CEO’su Solmaz Altın, “Bugün Allianz’ın Tayland ve daha geniş bölgelerdeki büyüme hedefleri için önemli bir dönüm noktası. Her iki işletme arasındaki yakın ilişki işbirliğini ve uzmanlığı artıracak ve ülkede gelişmiş bir müşteri teklifi sunacaktır. Bu hamleler, Asya genelinde yaptığımız stratejik çabaları yansıtıyor ve ileriye güvenle bakıyoruz ”dedi.