MAPFRE Sigorta, “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde!

MAPFRE Sigorta, Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2019” ödül töreninden iki ödül ile döndü. “500 – 2000 Çalışan Sayısı” kategorisinde Türkiye’nin en iyi beşinci işvereni seçilen MAPFRE Sigorta, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve çalışanlarının gönüllülük aktiviteleriyle de “Toplumsal Paylaşım Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

İnsan kaynakları alanında dünyanın en prestijli organizasyonlarına imza atan Great Place to Work (GPTW) Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2019 Ödül Töreni, 30 Nisan’da Wyndham Grand İstanbul Levent’te yapıldı. MAPFRE Sigorta gecede, “500 – 2000 Çalışan Sayısı” kategorisinde Türkiye’nin en iyi beşinci işvereni seçilirken “Toplumsal Paylaşım Özel Ödülü”nü almaya da hak kazandı.

Necla Aksoy: Çalışanlarımız ve toplum için fark yaratmayı amaçlıyoruz

GPTW’de kazandıkları iki ödülün ardından bir açıklamada bulunan MAPFRE Sigorta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necla Aksoy, “İnsan ve toplum odaklı bir şirket olan MAPFRE’nin tüm insan kaynakları uygulamalarının altında, çalışanlar ve toplum için fark yaratabilme gayesi yatıyor. Bu nedenle çalışanlarımızın ve kurum kültürümüzün dünya genelinde çok saygın bir kurum olan GPTW Enstitüsü tarafından ödüle layık görülmesi bizim için çok değerli” dedi.

Binin üzerinde ihtiyaç sahibine destek!

İç İletişim ve Sosyal Sorumluluk Yöneticisi Pınar Gökgöl Gümüş ise Toplumsal Paylaşım Özel Ödülü’ne layık görülmeleriyle ilgili olarak “MAPFRE, dünya genelindeki tüm sosyal sorumluluk projelerini Fundacion MAPFRE (MAPFRE Vakfı) aracılığıyla yürütüyor. Vakfımız, tüm dünyada; yol güvenliği, toplumsal gelişim, sağlık, kültür ve sigorta bilimleri olmak üzere beş alana odaklanan sayısız proje gerçekleştiriyor. 2018 yılında yalnızca Türkiye’de 450 bin Euro bütçenin tamamı toplum yararına kullanıldı. ‘Gönüllüyüm’ adı altında hayata geçirdiğimiz çalışan gönüllülüğü projelerinde ise 250’ye yakın gönüllü ile toplumsal alanda sunulan faydaların yanı sıra binin üzerinde ihtiyaç sahibine destek olduk” açıklamasında bulundu.

MAPFRE Sigorta’nın Fundacion MAPFRE aracılığıyla Türkiye’de yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında; Türk Eğitim Vakfı bursiyer programı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile Türkiye’de çocukluk kanseri konusunu ele alan ilk portal olma özelliğini taşıyan cocukkanseri.org, engelli bireyler için temel sigortacılık eğitimi, kazaları önleme ve yol güvenliği alanında eğitimler, tiyatrolar, geleceğin trafiğini tasarlamak üzere yapılan ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi ile birlikte sağlıklı yaşam üzerine çocuklara ve yetişkinlere yönelik ”Tabağım Renkli Hayatım Hareketli Projesi” yer alıyor.