Samsung, sigortacı Canopius’ta ‘stratejik hisse’ aldı

İngiliz sigorta şirketi Canopius AG , Güney Koreli Samsung Fire & Marine Insurance (SFMI) ile SFMI’nin şirkette önemli bir azınlık yatırımcısı olduğu bir anlaşma imzaladı. Düzenleyici izinlere tabi olan yatırımın 2019 yılının üçüncü çeyreğinde kapanması bekleniyor.

Canopius Başkanı Michael Watson: “SFMI’yi Canopius’ta stratejik bir yatırımcı olarak görmekten mutluluk duyuyorum. SFMI, dünyanın en iyi bilinen ve en güvenilir markalarından biridir. Birlikte dünya çapında yenilikçi müşteri odaklı sigorta çözümleri sunabiliriz. Bu girişimde SFMI ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

SFMI CEO’su Youngmoo Choi ise: “Canopius yönetimi ile yakından çalışmayı ve Lloyd’s pazarı hakkındaki derinlemesine bilgilerini paylaşmayı planlıyoruz. Canopius’taki mükemmel, küresel bir sigorta şirketinin gelişimine katılmak ve katkıda bulunmak için sabırsızlanıyoruz. Bu, SFMI’nın uzun vadeli stratejisi için atılmış önemli bir adımdır ve rekabetçi, dünya standartlarında bir P&C sigorta şirketi olmaya hazırlanmamızı sağlayacaktır.” diye konuştu.