MAPFRE Sigorta üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

MAPFRE Sigorta, şirketler ile yeteneklerini keşfetmek isteyen gençleri buluşturan kariyer platformu Top Talent etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. MAPFRE Sigorta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necla Aksoy, Hayat Sigortalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Engin Canıdar ve Anlaşmalı Kurumlar Servis Yöneticisi Dr. Halit Başkaya’nın katılımıyla düzenlenen “Yolaçık” etkinliğinde şirket ve sektör hakkında bilgi alan gençler, kariyerleri için önemli ipuçları edindi.

Şirketler ile yeteneklerini keşfetmek isteyen gençleri buluşturan kariyer platformu Top Talent etkinlikleri kapsamında “Yolaçık” konseptiyle MAPFRE Sigorta Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen buluşmaya üniversitelerin dördüncü sınıf ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Günümüzün ve geleceğin lokomotif sektörü

Açılış konuşmasını yapan MAPFRE Sigorta Hayat Sigortalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Engin Canıdar, şirketin 71 yıllık tarihi hakkında bilgi verdi. MAPFRE Sigorta çalışanlarının yaş ortalamasının 35 olduğunu, bunun yüzde 25’inin ise 30 yaş altı çalışanlardan oluştuğunu belirten Canıdar, günümüzün ve geleceğin lokomotif sektörleri arasında gösterilen sigortacılıktaki kariyer olanaklarına dikkat çekti.

MAPFRE Sigorta Anlaşmalı Kurumlar Servis Yöneticisi Dr. Halit Başkaya da, “Yola Çıkış Hikayem” başlıklı konuşmasında profesyonel yaşamı ve MAPFRE deneyimini keyifli bir sunumla aktardıktan sonra gençlere kitap hediye etti.

Necla Aksoy: Üniversite öğrencileri için gelişim ve istihdam programı hazırlıyoruz

Etkinliğin ikinci bölümünde düzenlenen insan kaynakları oturumunda ise üniversite öğrencileri iç iletişim, sosyal sorumluluk, işe alım uygulamaları ve eğitim fırsatları hakkında bilgi aldı. Oturumların ardından Genel Müdürlük binasını gezen gençler, MAPFRE Sigorta çalışanlarıyla tanışıp sohbet etme imkanı buldu. Top Talent etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileri ile belirli periyotlarda bir araya geldiklerini söyleyen MAPFRE Sigorta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necla Aksoy, “Üniversite öğrencilerinin etkinliklerimize gösterdiği ilgiden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. MAPFRE Sigorta olarak gençlerle çalışmayı çok önemsiyor, bu kapsamda çeşitli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yeni dönem için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) dallarındaki adaylara öncelik verilecek bir yetenek projesi planlıyor, yeni mezun adaylara yönelik çok özel bir gelişim ve istihdam programı üzerine çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte üniversite öğrencileriyle çeşitli etkinliklerde bir araya gelerek şirketimiz, sektörümüz ve kariyer olanakları hakkında kendilerini bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.