“Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek”

Howden Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Özellikle coğrafi olarak ve insan kaynağı anlamında önemli kozlarımız var.” dedi.

Hyperion Insurance Group Limited (Hyperion), son altı yıl içerisinde uluslararası ticaret alanında sergilediği kesintisiz büyüme sayesinde üçüncü kez Kraliçe Girişimcilik Ödülüne layık görüldü. Hyperion, söz konusu ödülü 2007 ve 2012 yıllarında da kazanmıştı. Hyperion CEO’su David Howden, Hyperion’un geçtiğimiz yıl toplam gelirlerini yüzde 16 oranında artırdıklarına işaret ederek, alınan ödülün 2018 yılındaki güçlü finansal sonuçların bir yansıması olduğunu kaydetti.

Howden Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, grubun Türkiye’deki büyümesinin de dünya genelindeki güçlü finansal sonuçlara katkısı olduğunu vurgulayarak, “ACP Sigorta’nın satın alınmasıyla Howden, Türkiye’deki varlığını kuvvetlendirdi. Howden Grubu, Türkiye’deki diğer şirketleri ve ACP ile birlikte sigorta brokerliği pazarında Türkiye’de ilk üçe girdi.” diye belirtti.

Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğuna işaret eden Yılmaz, “Özellikle coğrafi olarak ve insan kaynağı anlamında önemli kozlarımız var. Ekonominin üretime dayalı olması da ülkenin potansiyelini yükseltiyor. Tüm bu çalışmalarla büyük prestij göstergesi olan Kraliçe Girişimcilik Ödülünü önümüzdeki yıllarda da almaya devam edeceğimize gönülden inanıyorum.” dedi.

Hyperion’un 25’inci yılını kutladığı 2019’da alınan bu ödülün son derece anlamlı olduğunu ifade eden Hyperion CEO’su David Howden ise şunları söyledi:

“Hyperion, son altı yıl içerisinde uluslararası ticaret alanında elde ettiği kesintisiz büyüme sayesinde bu ödüle layık görüldü. Toplam gelirlerimiz son 6 yılda yüzde 364 oranında büyüdü. Bununla birlikte denizaşırı satışlar da altı yıl içerisinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sürekli bir artış sergileyerek yüzde 368 oranında büyüdü. Deniz aşırı satışlarımız toplam satışlarımızın yüzde 75’inden fazlasına tekabül ediyor.”

Howden’ın çalışanların sermaye ortaklığına sahip olduğu bir temel üzerine kurulduğunu vurgulayan David Howden, “Bizim en önemli farkımız grup bünyesinde çalışan insanlar. Çalışanlarımız başarımızın ardında yatan en büyük gücümüz. Birlikte imza atmaya devam ettiğimiz her başarıyla müthiş gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.