Aksigorta’dan ilk çeyrekte 1.1 milyar TL prim üretimi

Aksigorta, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük artışla 1,1 milyar TL’lik prim üretimi sağladı. Aynı dönemde Aksigorta’nın net karı yüzde 53 büyüme kaydederek 78 milyon TL olurken, aktif büyüklüğü ise 3,7 milyar TL’ye ulaştı. İlk çeyrek sonuçlarına göre, güçlü operasyonel karlılığın yanı sıra yüksek mali gelir neticesinde Aksigorta özsermaye karlılığı yüzde 40 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında yüksek kar marjlı motor dışı segmentinde, sektör büyümesi yüzde 19 olurken, Aksigorta bu segmentte yüzde 29 büyüyerek dikkat çekti.

Aksigorta’nın yönettiği finansal varlık büyüklüğü geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30 büyüyerek 2 milyar TL seviyesine ulaşırken, ilk çeyrek sonuçlarına göre elde edilen mali gelir yüzde 100’ün üzerinde büyüme ile 106 milyon TL oldu. ‘Bambaşka’ sigortacılık kapsamında ürün ve hizmetlerini geliştiren Aksigorta’nın bu yılki yatırım alanları arasında inovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojiler yer alıyor.

‘Kârlı büyümemizi sürdüreceğiz’

Aksigorta için 2019’un hamle yılı olduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ‘Bambaşka’ bakış açısıyla sektörde sınırları zorlayacaklarını vurguladı. Bu yıla çok güçlü başladıklarını dile getiren Uğur Gülen, “2019 yılında kolay, yalın ve erişilebilir sigortacılık vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknolojiler önümüzdeki dönem için öncelikli yatırım alanlarımız arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak odaklandığımız yapay zekâ teknolojilerinden maksimum verimi almayı hedefliyoruz. İnsan odaklı stratejimiz ile hissedar, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla değer yaratarak, karlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.